banner913
banner932
banner1012

50 yılın en kötüsü! 60 bin kişi ölebilir

banner1020

Geçtiğimiz sene katı kısıtlamalar nedeniyle grip vakası görülmemesi hem aşıların etkinliği hem de toplum bağışıklığı konusunda endişelere neden oldu. Koronavirüs ve gribin aynı anda yayılacağı ilk kış için uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. Bu sene 50 yıl sonra görülen en kötü grip salgını yaşanabilir

banner974
50 yılın en kötüsü! 60 bin kişi ölebilir

banner971
Koronavirüs kısıtlamalarının pek çok ülkede kalkması ve sosyal mesafenin artık geçtiğimiz seneye oranla daha az umursandığı bu kış Grip ve Covid-19 hastalığına yol açan SARS-COV-2 virüsünün birlikte yayılacağı ilk kış olacak. Koronavirüs salgını ile mücadele henüz son bulmamışken gelebilecek yeni bir dalga ülkeleri alarma geçirdi.

50 YILIN EN KÖTÜSÜ, 60 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR

Grip salgını için harekete geçen pek çok ülke peş peşe uyarılar yayınlarken İngiltere, grip ölümlerinin 50 yılın en kötüsü olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Yetkililer, güçlü Aşı alımı olmadan , 1968 Hong Kong Grip salgınından bu yana İngiltere'deki en kötü rakam olan 60.000'e kadar grip ölümü olabileceğini öngörüyor.

GEÇEN SENE GRİP VAKASI GÖRÜLMEDİ, TOPLUMDA BAĞIŞIKLIK YOK

Geçtiğimiz sene koronavirüse karşı alınan katı önlemler ve kısıtlamalar nedeni ile grip vakalarında çok ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Konuya ilişkin konuşan, İngiltere Baş Tıbbi Görevli yardımcısı Profesör Jonathan Van-Tam, “Geçen yıl Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle pek çok insan grip olmadı, bu nedenle topluluklarımızda her zamanki kadar doğal bağışıklık yok. Bu kış dolaşan grip göreceğiz; normalden daha yüksek olabilir ve bu da onu önemli bir halk sağlığı sorunu haline getirir" dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.