banner913
banner932
banner1012

Pozitif düşünce


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 22 Nisan 2020, 13:03

Pozitif düşünce, sürekli pozitif düşünen, olayları pozitif bir inanç ile inceleyen ve sonunda pozitif, olumlu sonuçlar üreten insanlara ait bir düşünce tarzıdır. Bu tür bir düşünce tarzını seçen ve uygulayan insanlar, içinde yaşadıkları toplumlardaki olumsuz ve negatif yaklaşımlara karşı ( her ne kadar bunların gerçekci, sağlam dayanakları olduğu iddia edilse de, ve hatta eleştirilerinin bir kısmı haklı algılansa da ) herşeyin iyi, güzel sonuçlanacağına, sağlık, mutluluk ve başarının eninde sonuda geleceğine inananların daha başarılı olacaklarına kesin gözü ile bakmak gerekir. Pozitif düşünce, hem aklın, hem de hislerin, duyguların güçlü olması kaydıyla daima olumlu sonuçlar doğuracaktır. İşlerin iyi gitmediği ve negatif güçlerin olumsuzluklar denizi içinde fırtına yaratma çabaları, felaket senoryaları düzenlemeleri daha öne çıkacakmış gibi gözükse de, pozitif düşünce tarzı, yenilgiye yakın olsa da, mücadeleyi brakmaz, yenilgiyi kabul etmez ve sonunda tekrar deneyip olumlu, pozitif sonuca ulaşır.

Pozitif düşünce yaşama iyimserlik katar, endişeleri ve negatif düşünceleri dışlar. Yaşam tarzınızı pozitif düşüncelerle güçlendirip bu yönde ileriye götürürseniz, yaşadığınız toplum içindeki sorunları negatifliklerden soyutlarsanız, bahsi geçen sorunları veya sorun gibi algılanan olumsuzlukları ortadan kaldırabilirsiniz. Pozitif düşüncelerinin güçlü olduğu kişiler, toplum içinde yaşanan olaylara bakarken , sorunları çözmeye çalışırken karşılaştıkları engellere ilişkin olarak pek fazla endişe duyugusuna kapılmazlar. Sadece sorunları çözmek için çaba harcarlar ve buna odaklanırlar. Negatif yaklaşım ve düşünceler pozitif düşüncenin önünü kesen kara bulutlar olarak düşünülebilir. Bu kara bulutları dağıtacak güç pozitif düşüncedir. Pozitif yoldan hareket edip sorunlara aynen bu şekilde yaklaşmak sonunda hep iyi sonuçlar verir.

Şu anda, KKTC’de pozitif düşünenler ile negatif düşünenler arasında bir münakaşa veya bir uyuşmazlık gözlemlenmektedir. Bazı kesimler düşüncelerinin negatif olmadığını, eleştirilerin doğru ve haklı olduğunu iddia etseler de, bu kesimlerin pozitif düşünceden yoksun hareket ettikleri gün gibi aşikar... Sorunlar kavga ile çözümlenemez. Sorunlar, pozitif düşüncenin daha da yaygınlaşması ve her kesime egemen olması ile çözümlenebilir. Yalan veya yanlış yorum yapıp gerçek olmayanları gerçekmış gibi lanse etmeye çalışanlar, doğru yorum ve pozitif düşünce ile gerçekleri vurgulayanlar karşısında eriyip kaybolmaya mahkumdurlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.