banner913
banner932
banner1012

Türkiye’den gelen turist sayısında artış bekleniyor

banner1020

2017 yılı yaz sezonu için Türkiye’den gelen turist sayısında yüzde 10’luk bir artış bekleniyor

banner974
Türkiye’den gelen turist sayısında artış bekleniyor

banner971

KITSAB Başkanı Tolun, Türkiye’deki olumsuz olayların KKTC’yi etkilediğini söyleyerek, “Yurt dışındaki fuarlarda stantlar artık Türkiye’nin yanında değil, Avrupa ülkelerinin yanında olmalı. Turistler Kuzey Kıbrıs’a İstanbul üzerinden gelmek istemiyor. Bu yüzden Ercan’da ısrar edilmemeli” dedi

Bahar UYGUR

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, Türkiye’den gelecek turist sayısında artış olmasını beklediklerini söyledi.

Bu yaz ülkeye gelecek turist sayısında artış bekleniyor. Özellikle Türkiye’den gelen turistlerin sayısında %10’luk bir artış olacağı öngörülüyor.

KITSAB Başkanı Orhan Tolun, HALKIN SESİ’ne yaptığı açıklmada yabancı turist sayısında iki yıldır bir duraklama olduğunu bu yıl da bir hareket beklemediklerini söylerken Türkiye’den gelen turistlerde artış beklediklerini belirtti.

“Türkiye’deki olumsuz olaylar KKTC’nin turizmini de etkiledi”

Tolun, yabancı turistlerin sayısında her yıl %25 artış olduğunu ancak son iki yıldır bir duraklama yaşadıklarını ifade etti. Türkiye’de yaşanan siyasi ve terör olaylarının KKTC’deki turizmi de etkilediğini söyleyen Tolun, bu yıl da yabancı turist sayısında artış beklemediklerini dile getirdi. Tolun, geçmişte yapılan bağlantıların, ülkeye gelen yabancı turist sayısına artısı olduğunu ancak bu durumun artışa neden olacak bir durum olmadığını sözlerine ekledi.

İngiltere pazarının kötü olduğuna vurgu yapan Orhan Tolun, bakanlığın İngiltere’ye yönelik reklam kampanyası yapmayı düşündüğünü, eğer bu kampanyayı yaparlarsa İngiltere’den gelen turistte bir kıpırdanma olabileceğini söyledi.

“TURİST SAYISI AÇISINDAN TÜRKİYE’DEN DAHA İYİYİZ”

Türkiye’den gelen turist artışının sebebini yine Türkiye’de gelişen olaylar olduğunu belirten Tolun, casinolara gelenler dışında, KKTC’nin güvenli bir yer olmasından dolayı burayı tercih ettiklerini ifade etti.

Türkiye’de otellerin fiyatlarının düşürmesine rağmen rağbet edilmediğini söyleyen Tolun, Türkiye’den çok iyi durumda olduğumuzu, 2017’de turist sayısında azalma olmayacağını ancak beklentileri karşılayacak bir artış da olmayacağını sözlerine ekledi.

Orhan Tolun, Türkiye’de yaşanan olumsuz olayların KKTC’yi etkilediğini söyleyerek, yurt dışındaki fuarlarda stantların artık Türkiye’nin yanında değil, Avrupa ülkeleri yanında olması gerektiğini ifade etti. Tolun, KKTC’nin güvenli bir yer olduğunu ancak turistlerin İstanbul üzerinden gelmek istemediğini bu yüzden turistlerin Ercan’dan gelmelerine ısrar edilmemesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Baf’ın bu yıl Avrupa turizm başkenti olmasının Kuzey’e de fayda sağlayabileceğini dile getiren Tolun, bu duruma hem üzüldüklerini hem sevindiklerini ifade etti. Tolun, Girne’nin Baf’tan daha güzel olduğunu Avrupa Turizm Başkenti olması gereken yerin Girne olması gerekirken, Girne’nin eski güzelliğini yitirdiğini ifade etti. Gökdelenlerin, denize akan lağım sularının Girne’ye yakışmadığını belirten Tolun, 2003’te kapılar açıldığında insanların akın akın Girne’ye gittiğini ancak şu anda bozuk yolları, bozulan doğası ile Girne’nin 2003’teki Girne olmadığını da sözlerine ekledi.

Sevindirici kısmın ise Avrupa turizm başkentinin Kıbrıs’ta olması olduğunu ifade eden Tolun, Güney Kıbrıs’ın yaptığı her reklamın kendilerine de yaradığını çünkü Güney Kıbrıs’a gelen turistin Kuzey’e geçtiğini ancak direk KKTC’ye gelen turistin Güney Kıbrıs’a geçmeyi tercih etmediğine vurgu yaptı. Bunu sebebinin ise KKTC’nin doğasının daha güzel ve daha ucuz olmasından dolayı olduğunu anlatan Tolun, olası bir barışta Kuzey Kıbrıs olarak daha avantajlı olduğumuza dikkat çekti.

“TURİZM ÖRGÜTÜ KURULMALI”

 Yolların çukur olduğunu,etrafın pis olduğunu belirten Tolun, bunların hoş görüntüler olmadığını ifade etti. Otellerin iyi hizmet kalitesini sunduğunu, iyi restoranların olduğunu ve Kıbrıs Kültürünü tanıtan bir çok festivallerimiz olduğunu belirten Tolun, Güney Kıbrıs’la olası bir çözümde rekabet edebileceğimizi ifade etti. Tolun, olumsuzlukları ise çoğunluğu sivil toplum kuruluşlarından oluşan özerk ve statüye sahip bir turizm örgütünün kurulmasıyla aşılabileceğini sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.