banner913
banner932
banner1012

Hastalığı iş fırsatına dönüştü

banner1020

Kumarcılar Hanı’nda bir esnaf olan Nurhan Didinir, Atölye 70 isimli dükkanında Himalaya tuz ürünleri ve camın sanata dönüştürülmüş ürünlerini insanlarla buluşturuyor. Himalaya tuz lambası ile alerjisinin geçtiğini fark eden Nurhan Didinir, açmak istediği iş yerine tuz lambalarını ekleyerek hastalığını iş fırsatına dönüştürdü

banner974
Hastalığı iş fırsatına dönüştü

banner971

Bahar Uygur

Yeniden restore edilen Kumarcılar Hanı’nda 8 aydır faaliyet gösteren Atölye 70 aslında 2 yıldır Köşklüçiftlik’te faaliyet gösteriyor. Atölye 70’in direktörü Nurhan Didinir ile sattığı ürünleri konuştuk. Alerji hastası olan Nurhan Didinir internetten araştırma yaptığı sırada Himalaya Tuzlarını gördü. Önce kendi için alıp kullandığı tuzları açmayı düşündüğü dükkanında satmaya karar verdi. İş arayışında olan Nurhan Didinir önce cam atölyesi açtı. Camla yapılan ürünler arasına kendisinin alerji için kullandığı hapları kesecek kadar etkili olan himalaya tuzlarıyla yapılan ürünleri de ekledi. Atölye 70’in ürünlerinin arasında doğal sabunlar ve keçe ürünler de var.

Oğlu büyüdükten sonra iş arayışına başlayan Nurhan Didinir, cam atölyesi açarak camlarla hediyelik eşyalar yapmaya başladı. Camlara renk ve şekil vererek yapılan ürünler Atölye 70’de satışa sunuldu.

Cam eşyaların nasıl yaptıklarını anlatan Nurhan Didinir, kalıpları ne şekil istediğinize göre hazırlandığını söyleyerek, kalıpların içine camların yerleştirildiğini ve  800-850 derece sıcaklıkta fırınlandığını sözlerine ekledi. Didinir, camlar fırından çıkarıldıktan sonra donma işleminin gerçekleşmesi için bir gün beklendiğini belirtti. Soda şişeleri şekillendirilerek süs eşyası olarak geri dönüştürüldüğünü ifade eden Didinir, hammaddenin Türkiye’den geldiğini ve yüksek rakamlarda gümrük ve kargo ödedikleri için maliyetlerinin arttığını söyledi. Füzyon camın gireceği çok alan olduğunu belirten Didinir, evlerde dekor olarak, mutfaklarda ocak duvarına yapılabildiğini, magnet, anahtarlık ve takılarda da kullanıldığını söyledi. İstek üzerine de ürünler yaptıklarını dile getiren Didinir, işletmelerin promosyon ürünlerini yaptıklarını cam alanında KKTC’de tek olduklarını ifade etti.

Nurhan Didinir, kendisinin parfüm, toz ve polene alerjisi olduğunu 4-5 yıl sürekli hap kullandığını söyledi. Himalaya tuz lambasını kullandıktan sonra alerjisinin geçtiğini belirten Didinir artık hap kullanmadığını söyledi. Tuz lambalarının grip, astım, bronşit gibi hastalıklara iyi geldiğini ifade eden Didinir herkese şiddetle tavsiye ettiğini söyledi. Nurhan Didinir tuz lambalarının ortamdaki radyasyonu topladığını, negatif iyon yayarak negatif enerjiyi topladığını ifade etti. Tuz lambalarının 120 TL’den başladığını fiyatlarının büyüklüklerine göre değiştiğini belirten Didinir, Himalaya tuzunun çok amaçlı kullanıldığını anlattı. Didinir, Himalaya tuzunun evlerde yemeklik olarak kullanıldığını, rafine edilmediği için hem daha sağlıklı hem daha lezzetli olduğunu hem de daha az miktar kullanılan tuzun yeterli olduğunu savundu. Haimalaya tuzunun banyo tuzu olarak da kullanıldığını özellikle spa merkezlerinde tuz odaları olduğunu ifade eden Didinir, tuz tuğlaları olduğunu da anlattı. Kasapların buzlukların içine bu tuz tuğlalarından yerleştirdiğini anlatan Didinir, tuzun bakteriyi öldürdüğünü aynı zamanda etin daha yumuşak kalmasını sağladığını ifade etti. Türkiye’de bunu kullanılanların arttığını belirten Didinir, KKTC’de de ilk defa bir kasabın kendilerine sipariş verdiğini söyledi. Tuz tuğlaları üzerinde et pişirildiğini de anlatan Didinir KKTC’de henüz böyle bir uygulama yapanın olmadığını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.