banner913
banner932
banner1012

Genci, yaşlısı, çocuğu, bine yakın kişi güneşli havada kansere karşı yürüdü

banner1020

  Orkide Yürüyüşü’nün 12’ncisi dün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kozanköy-Karşıyaka güzergâhındaki 9 km’lik yürüyüşün ardından şarkılar...

banner974
Genci, yaşlısı, çocuğu, bine yakın kişi güneşli havada kansere karşı yürüdü

banner971
Kansere karşı tek yürek Orkide yürüyüşü
İlgili Galeriye Git

 

Orkide Yürüyüşü’nün 12’ncisi dün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kozanköy-Karşıyaka güzergâhındaki 9 km’lik yürüyüşün ardından şarkılar söylendi, dans gösterileri sunuldu. Hastalar için “Asla yalnız yürümeyeceksiniz” mesajı verilirken, yüzlerce kırmızı balon gökyüzüne bırakıldı, duygulu anlar yaşandı

 

 

Fehime ALASYA

Kanser Araştırma Vakfı’nın, kanser hastalığına karşı toplumsal bilinci artırmak ve kanser konusundaki araştırmalara katkı sağlamak amacıyla düzenlediği geleneksel Orkide Yürüyüşü’nün 12’ncisi dün gerçekleştirildi.

Ülkenin dört bir yanından genci yaşlısı, bebeği, çocuğu, yaş ayırmaksızın bine yakın kişinin katıldığı yürüyüş, baştan sona renkli görüntülere sahne oldu.

Telsim ana sponsorluğunda Kozanköy-Karşıyaka güzergâhında yapılan yürüyüş için katılımcılar sabah saat 08.15’te Lefkoşa Atatürk Spor Salonu önünde toplandı ve ardından otobüslerle Kozanköy’e gidildi.                 

9 KM YÜRÜDÜLER

Buradan itibaren yaklaşık 9 kilometre yürüyüşe katılan vatandaşlara kırmızı balonlar ve tişörtler takdim edildi.

Yol boyunca portakal başta olmak üzere hellimli zeytinli gibi çeşitli ikramların yapıldığı yürüyüşte mola esnasında davul zurnalar eşliğinde oyunlar oynandı, şarkılar söyledi, kahveler yudumlandı.

YAŞLILAR BASTONLARIYLA, BEBEKLER ARABALARIYLA GELDİ…

Yaşlıların bastonlarıyla, bebeklerin bebek arabalarında yer aldığı yürüyüş esnasında, klasik otomobil meraklıları da araçlarıyla geçiş yaparak renkli görüntüler oluşturdu.

Karşıyaka İlkokulu önünde son bulan yürüyüşün ardından varış noktasında folkör ve dans gösterileri sunuldu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN ANISINA SAYGI DURUŞU

Amansız hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, ardından “you will  never walk alone (asla  yalnız yürümeyeceksiniz)” adlı şarkı eşliğinde kırmızı balonlar aynı anda gökyüzüne bırakıldı.  

Etkinliğin sonunda konuşma yapan Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, insanların desteğiyle, kanserle mücadelede önemli adımlar atılacağına inandığını söyleyerek, yürüyüşten elde edilecek gelirlin, su ve toprak analizleri konusunda yapılacak bir çalışmaya burs sağlayacağını ifade etti.

 

Yürüyüşün sponsoru olan KKTC Telsim Genel Müdürü Rasim Karas da ‘Kanserle mücadelede devlet, toplum ve kurum kuruluşların işbirliği önem taşıdığını söyledi ve toplumda farkındalığı artırıcı bu tür sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamanın görev olduğunu belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.