banner913
banner932
banner1012

Fatoş'la Kitap Dünyası

banner1020

İnsanlık, yalanı ve adaletsizliği kılıçla değil, kitapla yenecektir. EMİLE ZOLA

banner974
Fatoş'la Kitap Dünyası

banner971
HAFTANIN SÖZÜ

İnsanlık, yalanı ve adaletsizliği kılıçla değil, kitapla yenecektir.
EMİLE ZOLA
 
 
HAFTANIN EN ÇOK OKUNAN KIBRIS KİTAPLARI:
  • Bir Sır Adam - 1955/1974 Döneminin Saklı Tarihi - İlter Kırmızı
  • Arda Giz ve Geleceğin Efendileri - Ünver Alibey
  • Hammurabi - Ahmet Şimşek
  • Safir 1 - Müjdelenen Zaman
  • Crans Montana - Makarios Druşotis
 
BİR SIR ADAM – İLTER KIRMIZI
TMT ile ilgili şimdiye kadar bilinmeyen ya da yanlış bilinen pek çok olay, İlter Kırmızı’nın yarım yüzyılı aşkın bir zamandır sakladığı belgelerle desteklenmiş. İlter Kırmızı, kitabının ilk sayfalarına, çocukluk ve gençlik yıllarının Ayyani köy hayatı ile Lefkoşa’sını, dahası 20 yüzyılın Kıbrıs’ının yaşam tarzlarını da sıkıştırmış. O yılların dünürcülüklerinde çeyiz antlaşmasının nasıl ve kim tarafından not edildiğine, hasat edilen üzümlerin KEO ve LOEL fabrikalarına ilkel şartlarda taşınmasına, köylülerin zivaniya yapımına bile yer vermiş. Dahası kelime dağarcığımızı terk edeli epey zaman olmuş; “bendo lira’, ‘supukya’, ‘sirica’, “haşhaşlı porto”‘ mulla’, bulamaç, ‘bizlengiç’, kaffe gibi sözcükleri dönemin yaşamı içerisine sıkıştırıp anlatmış.

 
HAFTANIN EN ÇOK OKUNAN DÜNYA KİTAPLARI:
  • Ölü Ozanlar Derneği - N. H. Kleinbaum
  • Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Bir Kadının Hayatından 24 Saat
  • Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery
  • Bir Aşk Masalı- Ahmet Ümit
  • Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck
 
ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ – N.H.KLEINBAUM

Geleneklere olan bağlılığı ve katı disiplin kurallarıyla ünlü Welton Akademisi’nin öğrencilerinin okul ve yatakhane arasında geçen tekdüze hayatları yeni İngilizce öğretmenleri John Keating’in okullarına gelmesiyle bir anda değişir. İyi birer üniversiteye girmeleri için onları çok yoğun bir tempoda çalışmaya zorlayan öğretmenleri ve ebeveynlerinin aksine,bu ele avuca sığmaz adamın onlardan tek bir isteği vardır: Anı yaşamaları ve hayatlarını olağanüstü kılmaları.
 
 
HAFTANIN KİTABI


SENDEN BİR TANE DAHA YOK – MİRAÇ ÇAĞRI AKTAŞ  
 
  • Sırf seviyorsun diye kimseye katlanmak zorunda değilsin. Sana stresten başka birşey vermezler. Tahammül edemediğin insanlara yol vermek de ömür uzatır. Stres hastalığı çağırır, hastalık da ömrü kısaltır. Yol ver gitsin.
  • Hiç kimse durduk yere gitmek istemez birilerinden ya da bir yerlerden. Ya biri itmiştir onu ya da çoktan vazgeçmiştir. Ya sabrı tükenmiştir ya da gücü bitmiştir. Yani kaldığı yerden ve yüzlerine gülümsediği insanlardan tüm umudunu kaybetmiştir. Dedim ya, hiçbir eylem öyle durduk yere gerçekleşmez. Yaşanan her hayal kırıklığı, hak etmediği şeyleri yaşamanın sıklığı ve her gece başımızı yastığa koyduğumuzda içimizden yükselen, "Ben yanlış bir karar vermişim,” sesiyle pişmanlığımız arttıkça insan daha fazla bakar kapıya ve yollara. Kim ister bir anda tüm düzenini değiştirmeyi? Ama bazı ilişkiler insanların sınırlarını ve sinirlerini fazlasıyla zorlar. Sözler ağırlaşır, davranışlar kabalaşır ve küçük tartışmalar bile içinden çıkılmaz boyutlara ulaşır. Ve bir gün bakar insan karşısındaki insanın donuk gözlerine. Ve der ki: "Ben bu insanla ömrümün geri kalanını gerçekten birlikte geçirmek istiyor muyum?" İşte bu sorunun cevabı insanların kaderini ve yolunu belirler. Yani sözün özü; biri iter, biri gider.
 
 
  • Aldığın nefesin de geçen günün de tekrarı yok. Şu hayatta birçok şeyin alternatifini bulabilirsin. Çok şeyin yerini zamanla doldurabilirsin. Ama şunu sakın unutma: -Senden Bir Tane Daha Yok…
(Kitaptan Alıntılar)

 
HAFTANIN YAZARI
ESRA EZMECİ  


 
1 Ağustos 1986 İstanbul doğumlu olan Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, İstanbul Haliç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nü birincilikle tamamlamıştır. İstanbul Haliç Üniversitesi’nde klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yaptıktan sonra adli bilimler doktorasına geçiş yapmıştır. Şu an halen adli bilimler doktora eğitimine devam etmektir. 2015 yılında boşanmış olan Ezmeci'nin 1 oğlu bulunmaktadır.
İstanbul Çapa Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nde stajını tamamlayan Esra Ezmeci, uzun yıllar İstanbul Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi’nde uzman klinik psikolog olarak görev yapmıştır. Şu an İstanbul Etiler de TERAPİ EVRENİ adlı kendi terapi merkezinde psikologluk yapmaktadır.
Bağımlılık tedavisi, aile/ilişki/evlilik danışmanlığı, ergen psikolojisi, bireysel danışmanlık üzerine çeşitli konularda danışmanlık ve tedavi çalışmaları yürütmektedir. Kendi geliştirdiği geçmiş temizleme terapisi ile oldukça başarı almıştır. Çok sayıda televizyon kanalında programlar hazırlayıp sunmuş ve çeşitli mecralarda psikoloji üzerine yazılar yazmıştır.
KİTAPLARI:
  • Süt Lekesi2018
  • Düştüğünde Kalkarsan Hayat Güzeldir2019
  • Kararı Ben Veririm: İlişkisini Yöneten Hayatını Yönetir2020
  • Kadınlar Sıcak Erkekler Soğuk Sever2021
  • İz Bıraktığın Kadar Varsın 2021
  • Vazgeçilmez Olmanın Sırrı2022
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.