banner913
banner932
banner1012

Mecedes Benz’den yeni SUV: GLB Concept

banner1020

Mercedes-Benz, Şangay Otomobil Fuarı'nda GLB adındaki yeni SUV konseptini tanıttı

banner974
Mecedes Benz’den yeni SUV: GLB Concept

banner971

 

Geniş bir SUV gamına sahip olan Mercedes-Benz, bu segmentteki yeni modelinin konsept versiyonunu Şangay Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Markanın GLA ve GLC modellerinin arasına konumlanan GLB adındaki bu konsept, ilgi çekici bir bir tasarıma ve offroad kullanımına uygun detaylara sahip. Siyah çamurluk dodikleri, tavandaki LED aydınlatmaları ve siyah jantlara giydirilen offroad lastikleriyle maceraya hazır bir görünüm sunan GLB, 4634 mm uzunluğunda, 1890 mm genişliğinde ve 1900 mm yüksekliğinde bir gövdeye sahip.

Konseptte üçüncü koltuk sırasına da ev sahipliği yapan geniş bir kabin bulunuyor. Otomobilin kestane rengi Nappa deri ve nubukla kaplanan kabini, yıldızlı markanın son nesil teknolojileriyle donatılmış. İki büyük ekrandan oluşan ön panel konseptine ve MBUX sistemine sahip olan GLB, ön konsolunda diğer kompakt Mercedes modelleriyle benzer bir form sunuyor. Ayrıca direksiyon simidi de yeni nesil CLA'dan tanıdık gelmekte.

Mercedes-Benz GLB'nin kaputunun altında M260 kodlu 2.0 litrelik turbo benzinli motor görev yapıyor. 8-ileri çift kavramalı DCT şanzımanla kombine edilen 224 bg gücündeki bu ünite, 350 Nm tork değeri sunuyor. 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan GLB konseptinde, maceracı görünümle uyumlu bir Offroad moduna yer verilmiş. Bu modda ön ve arka tekerleklerdeki tork dağılımının 50:50 olarak eşitlendiği açıklanıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.