banner913
banner932
banner1012

KIA Stinger’a GTS versiyonu

banner1020

KIA'nın sportif sedanı Stinger, üretimi 800 adetle sınırlanan GTS versiyonuna kavuştu

banner974
KIA Stinger’a GTS versiyonu

banner971

 

KIA'nın iki yıl önce tanıttığı sportif sedan modeli Stinger, performans konusunda Koreli markaya haklı bir şöhret kazandırdı. Sportif sedan meraklıları tarafından oldukça beğenilen bu otomobilin GTS logolu yeni versiyonu ise bu ilgiyi canlı tutacak gibi görünüyor. Sadece 800 adet üretileceği açıklanan Stinger GTS, standart modelden daha çarpıcı bir görünüm sunmasının yanında yeni teknolojiler de barındırıyor.

Gelişmiş Dinamik Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi (D-AWD) adında bir teknoloji sunan Stinger GTS'in arkadan itiş karakterli dört çeker sistemiyle Alman rakiplerini utandıracağı iddia ediliyor. Mekanik sınırlı kaydırmalı arka diferansiyelle donatılan Stinger GTS'in D-AWD sistemi farklı sürüş modlarına göre çekiş karakterini değiştiriyor. Konfor modunda daha dengeli bir sürüş için torkun yüzde 60'ını arka tekerleklere aktaran sistem, Sport modunda ise bu oranı yüzde 80'e çıkararak arkadan itiş karakterini güçlendiriyor. Drift modunda ise gücün tamamı arka aksa aktarılıyor. Kayma kontrolü ve vites kontrolü özellikleri sayesinde bu modda Stinger'ın gerçek bir drift otomobiline dönüştüğü açıklanmakta.

KIA Stinger GTS'in kaputunun altında ise GT modelinde olduğu gibi 3.3 litrelik çift-turbolu V6benzinli motor görev yapıyor.  365 bg güç ve 510 Nm tork değeri sunan bu ünite, 8-ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.