banner913
banner932
banner1012

İskele’de tozu dumana kattılar

banner1020

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2022 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası dördüncü yarışı, 13.İskele Rallisi, Pazar günü geçilen altı etapla tamamlandı

banner974
İskele’de tozu dumana kattılar

banner971
Basel Holding 2022 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası, 13. İskele Rallisi ile devam etti. Sezonun dördüncü rallisi, geleneksel hale gelen ve bu sezon 13’üncüsü yapılan İskele Rallisi’ydi. İskele Belediyesi’nin yanı sıra Noyanlar Grup, Limon, Eurol, Chagla Car Care, enlglobal, Near East Bank, Tekan Mobile, Çağkan Yapı İskele Sistemleri, GoPro, GenPower, Polaris ve Basel Energy’nin de katkılarıyla hayata geçirilen yarış 2 günlük programla yapıldı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Noyanlar Royal Sun önünde yapılan seremoni ile başlayan ralli, akşam karanlığında 2 kez art arda 7,80 kilometrelik Ardahan Etabı’nın geçilmesiyle devam etti. Toz bulutlarının ekipleri zorladığı gece etaplarının ardından ekipler Pazar günü Topçuköy, Sınırüstü ve İskele bölgelerinde, aynı isimlerle hazırlanan 3 etap ikişer kez art arda geçtiler. Sıcak havaya rağmen oldukça kalabalık bir seyirci topluluğunun takip ettiği rallide 11 ekip start aldı fakat 8 ekip finişe ulaşabildi.
KALFAOĞLU-ÖZERDEM İKİLİSİ İLK KEZ KAZANDI
Rallinin ilk gününde aldıkları liderliği ralli boyunca koruyan, 8 etaplık rallide 3 etabın en iyi derecesini elde etmeyi başaran Barış Kalfaoğlu-Ahmet Özerdem ikilisi ilk kez podyumun zirvesinde yer aldılar. Kıbrıs Online Rally Team adına yarışan ikiliyi, Drift NEU Racing Team adına yarışan Halil Mulla-Mehmet Çağla ikilisi takip etti. Son etapta hata yapan Kalfaoğlu-Özerdem ikilisi ile olan yaklaşık 14 saniyelik farkı kapatmayı başaran Mulla-Çağla ikilisi, ralli zaferini sadece 0,4 saniyeyle kaçırdılar. Oldukça istikrarlı bir performans sergileyen Kıbrıs Online RallyTeam’den Mehmet Çocuk-İrfan Topcu ikilisi ise podyumu tamamlayan ekip oldu. Bu üçlü aynı zamanda rallinin Sınıf N podyumunu da oluşturdu.
Genel Klasman dördüncüsü olan Kıbrıs Online RallyTeam’den Mehmet Kamiloğlu-Ahmet Gürün ikilisi, Sınıf 2’de  birinci olurken, genel klasman beşincisi olan Edim Macila-Ayşe Alptürk Macila ikilisi Sınıf R birincisi olan ekip oldu. Ayşe Alptürk Macila ayrıca Kadın Co-pilot birinciliği kupasını da aldı. Genel klasman altıncısı olan GOOFYEAR Racing Team ekibi Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk ikilisi, Ahmet Kişmir Özel Ödülünü alırken, GOODYEAR Racing Team’den Kerim Hacımevlüt-Rasim Çetinkaya ikilisi Sınıf 1 birincisi, Team EVO RT’den Selen Bilgimer-Ali Burhan ikilisi de Sınıf 1 ikincisi oldular. Kıbrıs Online Rally Team adına yarışan Murat Aşık-Mustafa Yücener ikilisi, ikinci sıradayken ve ralli birinciliği için zorlarken, son etapta yarış dışı kalırken, şampiyona lideri ÇağkanBozalanlar-Hasan Odun ikilisi ve yarışın favori ekiplerinden Sadık Bilgimer-Buse Bilgimer ikilisi de şanssızlık yaşayarak yarışa veda eden ekipler oldular.
ÖDÜLLER MAKENZİ BEACH’TE VERİLDİ
Servis alanının son yıllarda olduğu gibi MakenziBeach park yerinde kurulduğu rallinin finiş seremonisi de MakenziBeach’te yapıldı. Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı TiginKişmir, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ve Noyanlar Gruba teşekkür plaketi verirken, dereceye girenlere kupalarını Kişmir ve Sadıkoğlu birlikte takdim ettiler.
 
13. İskele Rallisi Dereceleri:
         Takım         Pilot  Co-Pilot      Araç  Sınıf  Derece
1       Kıbrıs Online Rally Team       Barış Kalfaoğlu   Ahmet Özerdem   Mitsubishi LancerEvo IX     N       44:57.4
2       Drift NEU Racing Team         Halil Mulla Mehmet Çağla     Mitsubishi Lancer EVO IX         N       44:57.8
3       Kıbrıs Online Rally Team       Mehmet Çocuk    İrfan Topçu         Mitsubishi LancerEvo X       N       45:59.8
4       Kıbrıs Online Rally Team       Mehmet Kamiloğlu       Ahmet Gürün      Mitsubishi LancerEvo X R4  2       46:12.4
5       Edim Macila        Ayşe A.Macila     CanamMaverick X3 R  48:47.7
6       GOODYEAR Racing Team    Oktay Çocuk       Hüseyin Çocuk    Mitsubishi LancerEvo IX     N       50:03.5
7       GOODYEAR Racing Team    Kerim Hacımevlüt         Rasim Çetinkaya Mitsubishi LancerEvo VI      1       53:12.0
8       Team EVO RT    Selen Bilgimer     Ali Burhan Mitsubishi LancerEvo VI       1         1:00:17.5
         Kıbrıs Online Rally Team       Murat Aşık Mustafa Yücener Ford Fiesta R5     2         Bitiremedi
         Team EVO RT    Sadık Bilgimer     Buse Bilgimer      Mitsubishi LancerEvo IV       1         Bitiremedi
         GOODYEAR Racing Team    ÇağkanBozalanlar         Hasan Odun        Mitsubishi LancerEvo IX      N       Bitiremedi
 

(Fotoğraf: Necati Külahlılar)
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.