banner913
banner932
banner1012

Podyuma sürpriz isimler çıktı

banner1020

KTKOD’un “2. Duravit & Cahit Necipoğlu Klasik Otomobil Rallisi” Salamis Bay Conti Resort Hotel ev sahipliğinde yapılırken, podyuma sürpriz isimler çıktı. Genel Klasman birinciliğini Renault TX otomobilleriyle Salih-İpek Ünüvar çifti elde etti

banner974
Podyuma sürpriz isimler çıktı

banner971

Bu yıl ‘ Siyah Plakalılar ‘ sloganı ile klasik otomobil faaliyet sezonunu açan Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin (KTKOD) 2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasının beş yarıştan oluşan ilk rallisi, ikinci kez Duravit ve Cahit Necipoğlu Ltd ana sponsorluklarında, KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon başkanlığı himayelerinde ve Salamis Bay Conti Resort Hotel ev sahipliğinde yapıldı.

“2. Duravit & Cahit Necipoğlu Klasik Otomobil Rallisi” için 63 klasik araç, Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda, Demirhan mevkinde bulunan Cahit Necipoğlu Elite Mağazası önünde toplanırken, ekipler kayıtlarını tamamladıktan sonra Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler ile Duravit Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke’nin damalı bayrağıyla sezonun ilk rallisinin startı verildi.

Yarışın genel klasmanda ilk üç sırayı paylaşarak podyumda yer almayı başaran ekipler daha evvel bu heyecanı yaşayamayan ekiplerden oluşması dikkati çekti. Üç özel etabın ardından Genel Klasman birinciliğini 1983 model Renault TX otomobilleriyle Salih-İpek Ünüvar çifti elde etti. En az hatayla yarışı tamamlamayı başaran ekip, aynı zamanda da Duravit hediye çekinin de sahibi oldu.

Yarışın ikinciliğini 1959 model MG Magnette klasikleriyle Kemal-Hüsniye Zongu, üçüncülüğünü de 1975 model Ford Escort MK2 araçlarıyla Halil Erhan-Gizem Cangil elde etti. Yarışın kategori birincileri ise şöyle oluştu:

E kategorisi Cemal Manicioğlu - Görkem Erişen ; F kategorisi Talmaç Başkaya - Buket Başkaya ; G kategorisi Murat Osmanoğlu - Safiye Osmanoğlu ; Kadınlar kategorisi Esen Kayısıcı - Fatoş Akıncı ; Çiftler kategorisi Kemal Ardalı - Selin Ardalı ; Turing Kategorisi Uğur Selçuklu - Behice Selçuklu ; VW Beetle kategorisi Bülent Evsal - Su Evsal.

Kupalar, KTKOD Başkanı Burçin Aliusta, Cahit Necipoğlu Ltd. Direktörü Gökhan Necipoğlu, Duravit Türkiye Bölge ve Pazarlama Müdürü Sezer Yetimaslan, Salamis Bay Conti Resort Hotel Genel Müdürü Süleyman Kansu tarafından verildi.

Üç Sabit Hız Testi (SHT) bulunan yarışın ilk özel etabı Aslanköy’de başladı. Vadili-İnönü özel etabını tamamlayan ekipler, İnönü köy meydanında kısa bir mola yaptı. Oldukça renkli görüntüler veren klasik araçlar, köy halkının da yoğun ilgisiyle karşılaştı. En son ve en zor özel etap olan Alaniçi-Yıldırım-Akova parkurunu geçen klasikler, İskele’den Karpaz yoluna geçip, Salamis Bay Conti Hotelde yarışı tamamladı.

Ralli şampiyonasına 2,25 katsayı ile puan veren rallide Capital Radio özel etabı olan SHT 3 parkurunu Ali-Sultan Köroğlu kazanırken, yarışın en flaş neticesini 1947 model Vauxhall J14 klasikleriyle Rauf-Münevver Kutalp elde etti. SHT 2 etabında elde ettikleri dereceyi 0,001 saniye hatayla tamamlamayı başaran Kutalp çifti aynı zamanda bir rekora da imza attı.

Bu yıl 30. kuruluş yılını kutlayan Cahit Necipoğlu Ltd., yarışı genel klasmanda 30’uncu sırada tamamlayan Doğcan Kalkanel-Çizem Doygun ekibine Duravit hediye çeki sundu. Hediyelerini Gökhan Necipoğlu’nun elinden alan çifte mutluluklar dileyen Necipoğlu , bu anlamlı ödülün tam yerine ulaşmasından dolayı daha da mutlu olduğunu belirtti. Bu yıl dünya evine girecek olan ekip, anlamlı bir hediyenin de sahibi oldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.