banner913
banner932
banner1012

Hüdan anısına yarışacaklar

banner1020

“2020 Offroad Ralli-Raid Şampiyonası”, Yusuf Hüdan anısına yapılacak olan “BajaCyprusRally-Raid 2020” yarışı ile tamamlanıyor. Sezonun en kalabalık yarışı olacak olan yarışta ilk kez Macera Junior kategorisi de yer alacak ve çocuklar anne – babalarıyla birlikte yarışacaklar

banner974
Hüdan anısına yarışacaklar

banner971
KKTC Offroad Ralli-Raid Şampiyonası organizatörü olan KyreniaOffroad Derneği (KYOFF), her sezon geleneksel olarak 3 yarış üzerinden hayata geçirdiği şampiyonanın finalini, merhum üye Yusuf Hüdan anısına “Yusuf HüdanBajaCyprusRally-Raid 2020” adıyla gerçekleştiriyor.
Sezonun ilk yarışında olduğu gibi Baja formatında yapılacak olan yarış, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Spor Dairesi, TheCoffee Hane, Marks World, Erdener Market, Baştaşlar Construction ve Myra Properties’in destekleriyle organize edilirken yarışın sportif direktörlüğü Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü yapacak.
Format gereği yarışın etapları gizli tutulurken bölgenin Lefkoşa ve çevresi olduğu açıklandı. Yarışçılar start anında alacakları yol notları ile gidecekleri güzergahı öğrenecek. Yarışın Lefkoşa’da bulunan Marks World önünden 10.00’da başlayacağı, servis alanının ise 12.00-14.00 arasında Gönyeli’de bulunan TheCoffee Hane arkasında olacağı açıklandı. Sezonun ilk yarışında olduğu gibi iki etabın hazırlandığı ve bu iki etabın birer kez düz, birer kez de ters geçileceği duyuruldu.
Etapların ardından takribi 18.00’de TheCoffee Hane önünde ödül töreni yapılarak yarış son bulacak. Yarışı takip etmek isteyen seyircilerin Marks World önünde startta veya servis alanında etapları öğrenebilecekleri belirtildi.
1,5 katsayı üzerinden şampiyonaya puan verecek olan yarışta ekipler kapalı etaplarda yol notlarıyla hız limiti olmadan yarışacaklar. Ralli, Raid ve Macera kategorilerinde yarışın yapılacağı duyurulurken, bu yarışta ilk kez Macera Junior adıyla baba-oğul veya baba kız ekiplerin de katılacağı açıklandı.
Toplamda 36 ekibin mücadele edeceği yarışta; Ralli ekipleri zaman karşı, raid ekipleri verilen ortalama sürate göre yol notu ile ve macera ekipleri verilen ortalama sürate göre navigasyon ile gidecek.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.