banner913
banner932
banner1012

Final, Yusuf Hüdan anısına olacak

banner1020

KyreniaOffroad Derneği’nin organize ettiği “2020 Offroad Ralli-Raid Şampiyonası”, 19 Aralık 2020 Cumartesi günü, Yusuf Hüdan anısına Lefkoşa ve çevresinde yapılacak olan “BajaCyprusRally-Raid 2020” yarışı ile tamamlanıyor

banner974
Final, Yusuf  Hüdan anısına olacak

banner971
KKTC Offroad Ralli-Raid Şampiyonası organizatörü olan KyreniaOffroad Derneği (KYOFF), Covid-19 Pandemisi nedeniyle ara verilen yarışlara Haziran’da yapılan “CyprusOffroad Attack” yarışı ile başlamıştı.
Sezonun ikinci Ralli-Raid yarışı Ekim ayında “Afrodisia” adıyla yapılmış ve final için hazırlıklara başlanmıştı. Her sezon geleneksel olarak 3 yarış üzerinden yapılan “KYOFF OffroadRally-Raid Şampiyonası”, önümüzdeki Cumartesi günü, merhum üye Yusuf Hüdan anısına “Yusuf HüdanBajaCyprusRally-Raid 2020” adıyla yapılıyor.
Sezonun ilk yarışında olduğu gibi Baja formatında yapılacak olan yarış, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Spor Dairesi, TheCoffee Hane, Marks World, Erdener Market, Baştaşlar Construction ve Myra Properties’in destekleriyle organize edilirken sportif direktörlüğü Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü yapacak.Format gereği yarışın etapları gizli tutulurken bölgenin Lefkoşa ve çevresi olduğu açıklandı.
Yarışçılar start anında alacakları yol notları ile gidecekleri güzergahı öğrenecek. Fakat seyircilerin yarışı takip edebilmeleri için ve ekiplerin servis alabilmeleri için yarışın bölgesinin Lefkoşa olduğu açıklandı. Etapların seyirciler için sosyal medyadan yarış sabahı duyurulacağı belirtildi. Yine sezonun ilk yarışında olduğu gibi iki etabın hazırlanacağı ve bu iki etap birer kez düz, birer kez de ters geçileceği duyuruldu. 1,5 katsayı üzerinden şampiyonaya puan verecek olan yarışta ekipler kapalı etaplarda yol notlarıyla hız limiti olmadan yarışacaklar.
Ralli, Raid ve Macera kategorilerinde yarışın yapılacağı duyurulurken, ralli ekipleri zamana karşı, raid ekipleri verilen ortalama sürate göre yol notu ile ve macera ekipleri verilen ortalama sürate göre navigasyon ile gidecek. Yarışın kayıtları ise bu akşam tamamlanacak.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.