banner913
banner932
banner1012

Yakın Doğu Kolejinde özgürlük mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük anıldı

banner1020

Törende konuşan Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan,  Kıbrıs Türk mücadele tarihinde bağımsızlığı için varını yoğunu ortaya koyan, mücadeleden yılmayan,  Kıbrıs Türk Toplumu’nun yüreğinde ölümsüzleşen Dr. Fazıl Küçük’ü sevgi ve saygıyla andığını belirtti

banner974
Yakın Doğu Kolejinde özgürlük mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük anıldı

banner971

Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 33'üncü yılında Yakın Doğu Koleji’nde anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, 7E sınıfı öğrencilerinden Emine Haloğlu’nun Dr. Küçük’ü anlatan konuşması ile devam ettiği belirtildi.

Sunuculuğunu 7C sınıfı öğrencilerinden Hatice Arifoğlu’nun yaptığı törende, 6. ve 7.sınıflardan oluşan öğrencilerin gerçekleştirdiği “Liderimiz Dr. Fazıl Küçük” oratoryosu da  büyük beğeni topladı.

VATAN VE BAYRAĞA SAHİP ÇIKMA MESAJI VERİLDİ

Törende konuşan Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan,  Kıbrıs Türk mücadele tarihinde bağımsızlığı için varını yoğunu ortaya koyan, mücadeleden yılmayan,  Kıbrıs Türk Toplumu’nun yüreğinde ölümsüzleşen Dr. Fazıl Küçük’ü sevgi ve saygıyla andığını belirtti. Dr. Küçük’ün bu ülke için yaptığı fedakarlıklardan bahseden okul müdürü Arkan, Müftülük makamının tekrar oluşturulması ve adaya Türk mührünü vuran Vakıflar İdaresinin İngiltere tarafından Kıbrıslı Türklere devredilmesinin onun çabalarıyla olduğunu anlattı. Arkan, Dr. Fazıl Küçük’ün 1963 Rum saldırılarının başlamasıyla Türklerin oluşturduğu ayrı yönetimde de liderlik yaptığını ve yol gösterdiğini sözlerine ekledi.

Arkan sözlerinin sonunda öğrencilerine, kendilerine düşen en önemli görevin aydınlık yarınlara milli birlik ve beraberlik duygusu içerisinde yürümek olduğunu, vatanımıza ve bayrağımıza sonuna kadar sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.