banner913
banner932
banner1012

Eğitim yılı üçe ayrılarak değerlendirilecek

banner1020

banner974
Eğitim yılı üçe ayrılarak değerlendirilecek

banner971

Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ersan Saner, Orta Öğretim Kurumlarında Sınıf Geçme Tüzüğü’nün onaylandığını ve eğitim yılının üç döneme ayrılarak değerlendirileceğini kaydetti.

Ölçme ve değerlendirme süreçlerinin tüzük gereği üç döneme ayrıldığını dile getiren Saner, birinci değerlendirme döneminde Ekim- Aralık aylarını kapsayan yüz yüze öğretim faaliyetlerini içereceğini, ikinci değerlendirmenin ise uzaktan eğitimde yaşanan olumsuzluklardan etkilenen öğrencileri gözeten değerlendirme süreci olarak tüzükte yer alacağını, üçüncü değerlendirme süreci ise Nisan ve Haziran döneminde özellikle tablet ihtiyaçlarının orta öğrenimde tamamlanmasıyla birlikte bu süreçteki değerlendirmeler sağlayacağını kaydetti.
Saner, devlet ve özel okullarda tüm okul öncesi ve ilk ve ortaöğretimin 12. Sınıflar hariç dershane, etüt, özel dersler ve kurs faaliyetlerinin de dahil olmak üzere eğitimlerine bir sonraki karara kadar çevirimiçi (online) devam edileceği kararının üretildiğini kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.