banner913
banner932
banner1012

Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nde koridorun tavanı çöktü

banner1020

banner974
Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nde koridorun tavanı çöktü

banner971
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bulunan Mağusa'daki Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nin koridorunun tavanının çökmesi sonucunda korku dolu anlar yaşandığı bildirildi.
Öğrencilerin bulunduğu bir sırada tavanın çökmesi nedeniyle bir yaralanma veya daha kötü bir olayın yaşanmaması büyük şans olarak değerlendirildi.
Konuyla ilgili Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ise şu açıklamayı yaptı:
“Geçtiğimiz yaz dönemi boyunca, sendikamız fiziki yapısı kötü birçok okulun; öğretmen, öğrenci ve okul çalışanlarının can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini görsellerle ortaya koymuş, okulların altyapı sorunlarına önemle dikkat çekmeye çalışmıştı. Buna karşın, Eğitim Bakanlığı ise  “okulların arka veya kullanılmayan kısımlarını yayınlıyorsunuz” şeklinde kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yapmıştı.
Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesine ait yapısal sorunları İKİ kez kamuoyuyla paylaşmamız ve gerekli uyarıları yapmamıza rağmen, bugün okulda çocukların altında oturduğu koridorun tavanının çökmesi, durumun ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
Öğrencilerin bulunduğu bir ortamda tavanın çökmesi çok kötü bir durumdur ve herhangi ciddi bir yaralanmanın olmaması büyük bir şanstır.
Okulların, Eğitim Bakanlığı tarafından ivedi bir şekilde bakımdan geçirilmesi ve böylesi tehlikeli olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekliliğini belirtir, olası benzer bir durumda oluşabilecek vahim sonuçlardan dolayı kamuoyunun sizleri affetmeyeceğini vurgularız.”
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.