banner913
banner932
banner1012

Niyet Yememek Olunca


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 16 Eylül 2019, 23:04

GHE de, Dumlupınar da Süper Lig futbolcularını transfer ederek bu sezon Birinci Ligden üst lige çıkmayı düşünüyorlar ama bunca transfere rağmen eksiklikleri çok.

GHE, savunmasını iyi kurmuş. Athos tekrar geldi. Mustafa Avcı ve Mustafa Çiçekli savunmanın göbeğinde iyi iş çıkarıyorlar.

Ama hepsi bu…

Orta sahada oyunu organize edecek, ayağa pas yapacak M. Ali Uçar ile Ali Akbulut’u düşünmüşler, düşünmüşler de, onlar bu işi beceremediler. Yani, ilk yarıda olmadı.

İkinci yarının başında Yiğitcan oyundan alındı, yerine Ahmet Saygı girdi de GHE top kazanıp, pas yaparak çıkmaya başladı. Cemal Yaşınses sol kanadı istediği gibi kullanamadı. Mustafa Yaşınses, eski kıvamında değil. Özellikle ilk yarıda çok top ezdi. Eskiden yaptığı en iyi şey olan sert vuruşlarla kaleyi yoklamayı adeta unutmuş.

Kaan, forvette çok yalnız kaldı. Topla az buluştu, buluştuğunda da hava toplarını rakip savunma kazandı. Sakatlığı atlattığında Bekir de ilk 11’de yer bulduğunda, bu takım gol yapmakta zorlanmaz.

Girne Halk Evi, Dumlupınar gibi önce yememeyi düşündüğünden ileride çoğalamadı, dolayısıyla gol atamadı. Bir puanla lige başlamak zorunda kaldı.

Dumlupınar’ın ilk maçını baz olarak alırsak, GHE’nden bir gömlek daha üstün bir kadrosu var. En azından orta sahası daha iyi futbolculardan kurulu. Beşir ve Hüseyin Kayalılar sık sık hücuma katkı verdiler. Burak Sarıkaya, orta sahanın dinamosu gibi. Çok iyi ayağa pas yapıyor. Bir de faul aldığında, sanki ölmüş gibi kendini yere atmasa…

Abbas ve Turgut Kaan, savunmanın göbeğinde GHE forvet oyuncularına fırsat vermediler. İltaç ve Emre, Ferdi’yi daha çok beslediklerinde kanatlar da iş yapacak. Ferdi, gerçekten iyi bir forvet. Havadan topları alıyor, rakibi ile arkası dönük mücadele ediyor. Dün gol atamadıysa, bu onun kötü oynadığından değil, rakip savunmada oynayan Mustafa Çiçekli’nin mükemmel savunma yapmasından kaynaklandı.

Diğer Birinci Lig takımlarını izleyemedim ama bu kadroları ile iki takımın da bir üst lige çıkmak için oynayacakları muhakkak. Bunca masraftan sonra aksi kabus olur herhalde.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.