banner913
banner932
banner1012

Neticeye Değil Yenilere Bakın


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 06 Eylül 2019, 23:36

Yenicami Süper Kupayı penaltılarla aldı ama iki takımın da oyun kurguları açısından henüz hazır olmadıkları açıkça görüldü.

İlk yarıda iki takımın arzulu ve baskılı oyunu birer gol getirdi. MTG, önce rakibin sırtından seken ve kaleci Ercan’ın beklemediği bir topla öne geçti. İlk yarının son dakikasında ise sağ kanatta oynayan ve etkili olamayan Serge Abaka’nın sağdan hızla gelmesi ve müthiş sert bir şutla uzak köşeden topu ağlara göndermesi ile Yenicami eşitliği sağladı.

MTG’nde Ünal, özellikle Hascan oyuna girene kadar serbest adam olarak oynadı. Hücumda etkili oldu ama onun santrafor mevkiinde oynaması, Toma’nın kanatlara gitmesine ve yorulmasına neden oldu. Ne zaman Hascan girdi, Ünal onun karşısında göbekte oynamaya başlayınca, MTG orta sahayı aldı ve neredeyse ikinci yarı tek kale oynamaya başladı. Belki maç ne uzatmaya ne de penaltılara kalırdı, eğer Ercan arka arkaya dört mutlak gol pozisyonunu kurtarmasaydı…

Ünal, kaliteli bir futbolcu. Eski takımına karşı elinden geleni yaptı ama onu, gol beklemek amacıyla ileride oynatmak bence lüks. Uğur’un gördüğüm kadarıyla sakatlığı yok. 70’e kadar onu oyuna almak için Hocası neden bekledi?anlamakta zorluk çektim.  

John ve Kenetth’in yokluğunda Yenicami hücumda ne  yapar diye merakla bekledik; yeni transfer Jallow belli ki henüz hazır değil ama iyi bir kumaşı var. Hızlı, rakip savunmanın arasına giriyor, sertliğe rağmen topu kaybetmiyor. Gol yapamadı ama sanırım, arkadaşlarına alıştığında verimli olacak.

Sol kanatta başlayan ve Bal liginden gelen Serge Abaka bana göre Kenetth’den çok daha iyi bir futbolcu. Çok hızlı rakibi eksiltiyor, müthiş hızlı toplara vuruyor, attığı gol de harika idi. Fırat, henüz takıma adapte olamamış. Erbay, Göktaş, Cemre, Hascan ve Ali gibi yedekte forma bekleyen ve rotasyonda işe yarayacak iyi bir kulübesi varYenicami’nin.

İkinci yarıda Hasan sakatlanıp çıkınca, yerine Hascan girdi. Tansel, sol beke, Hascan orta sahaya geçti. Hascan, duran toplarla ve kanattan getirdiği ataklarla kale içine toplar taşıdı ama Jallow bunları kaleye gönderemedi.

Gördüğümüz kadarıyla, iki takım da ligin şampiyonluk adayları arasında yer alacak kadar iyiler. Ancak Lig uzun bir maraton; MTG yedek kulübesi ile bu işi götürebilir mi? Bilemiyorum. Yenicami ise uzun lig için rotasyona daha uygun isimleri yedek kulübesinde barındırıyor.

Zemin harika idi ama bu stat final maçları için uygun değil. Soyunma odalarına gidiş tribünlerin hemen yanından geçiyor, MTG taraftarları neredeyse Yenicami futbolcularına saldıracak kadar yakın oldular. Ettikleri küfürler de işin cabası. Böyle maçlar için Atatürk Stadı tercih edilmeli.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.