banner913
banner932
banner1012

Napan, napayım…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 02 Eylül 2018, 23:01

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, KKTC futbolunun sorunlarını tartışma amacıyla üye kulüpleri toplantıya çağırdı geçen gün!

Otuz iki üye kulüpten 22’sinin katılımıyla başlayan toplantı daha sonraları 26’ya ulaştı ve sorunlar konuşuldu. Ne var ki ülkenin futbol sorunları yerine kendi sorunlarını ortaya döken üyeler, havanda su dövmeden öteye gidemediler:

Bu tür toplantılar mutat olarak yapılır ama sonuçta Başkan Hasan Sertoğlu, kendi doğruları doğrultusunda kararlar üretir ve uygulamaya kor. Onun içindir ki kararlar, yazboz muamelesi görür. Örneğin kulüpler tarafında kademeli olarak yabancı sayısının düşürülmesi, saçma olarak niteledikleri 21 yaş altı uygulamasının kaldırılması istemleri hiçe sayılarak yabancı sayısı yükseltildi 21 yaş altı uygulaması daha da karmaşık hale getirilmişti!

Hasan Başkanın en büyük başarısı Devlet katkısını yükseltmektir. Bu bir realite. İki buçuk milyon TL olan katkıyı beşe çıkarmak Setoğlu’nun eseridir. Bu beş milyonun futbolumuza katkısı, nelere harcandığı konusu ise başka bir tartışma!

Gelelim dünkü toplantıya. Üçüncüsünü izlediğim bu bu tür toplantıların bir sonuca varmak için yapılmadığı konuşmalardan rahatça anlaşıldı. Gaye, Devletin spor politikasını yürütmekte olan Spor Dairesi Müdürü Altan Değirmencioğlu ile Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Özen Yılmazı’ı kulüp başkanlarına şikâyet etmekti. Hüseyin Özen Yılmaz salonda olduğu için Ona yapılar eleştirileri normal karşılıyorum da orda olmayan orda olmayan, kendisini savunamayan Başbakan’ın temsilcisine yapılan saldırıları kabul edemiyorum. Ne demek “bu işler saç boyatmakla olmaz” Kulüplerimizin antrenman yapacak saha bulamaması, bu altı aylık müdürün eseri midir ki onu kıyafetsizlikle suçlaya kalkıyorsunuz! Muhataplarıyla diş ilişkilerde bulunmak ne zamandan beridir suç olmaya başladı, merak ettim doğrusu. Dış seyahatlere en çok giden hangi federasyon olduğunu kendi kendinize sordunuz mu hiç?

Sonuca gelince sıfıra sıfır elde var sıfır. Geçmiş zamanlarda reform diye alınan kararlardan dönülerek eskisini uygulamaya koyacaklar.

Önerim mi, Başkan Hasan Sertoğlu’nun bir ara uygulamayı koyma imasında bulunduğu Yönetim Kurulu yenileme, seçim stratejisinden vazgeçerek genç ve dinamik beyinlere kurullarda yer verme düşüncesini hayata geçirmesidir. Tabii karaları tartışarak demokratik bir yöntemle alma sözü uygulamaya koyarak...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.