banner913
banner932
banner1012

Penceresiz bir odayı dekore etmenin 7 yolu

banner1020

Penceresi olmayan odalarınızı birkaç küçük hileyle daha ferah bir ortama dönüştürebilirsiniz. İhtiyacınız olan yalnızca biraz ayna, açık renkli aksesuarlar ve gösterişten uzak mobilyalar... Odanızın daha aydınlık görünmesini istiyorsanız, bu dekorasyon önerilerini takip edin.

banner974
Penceresiz bir odayı dekore etmenin 7 yolu

banner971

 Aydınlanmayı eşit dağıtın

Penceresiz odalarda ışığı eşit dağıttığınıza emin olmalısınız. Bunun en iyi yolu tavan boyunca eşit aralıklarla spot lambalar kullanmak olabilir. Tüm ışık odaya eşit dağıldığında mekanınız daha aydınlık görünecektir.

Sahte pencere yapın

Duvarlardan birini büyük ölçüde kaplayacak bir ayna bulun ve iki tarafına da perdeler asın. Aynalar, ışığı yansıttığı için odanın aydınlığını maksimize ederken dikkati de bu noktaya doğru çeker.

Doğru ampulleri seçin

Penceresiz odanızda mutlaka gün ışığına en yakın ampulleri kullanmalısınız. Bu ampuller, oturma ve yatak odalarında kullanılan yumuşak sarı ampullerin aksine parlak ve açık ışık yayarlar.

 

Aynalardan faydalanın

Aynalar ışığı yansıtarak mekanlara derinlik katar. Yansıyan ışık miktarını maksimize etmek için oda boyunca birkaç tane ayna asın. Hatta geleneksel kalıpların dışına çıkıp aynalı mobilyalar da kullanabilirsiniz

Metalik ve yansıyan yüzeyler

Aynalar gibi metalik yüzeyler de ışığı yansıtır ve ortama biraz daha ışıltı ekler. Pencere olmayan odanızda metalik çerçeveler, vazolar ya da şamdanları bir arada dekore edebilirsiniz. Yoğun ışık yansıtan krsital avizeleri de güneş ışığı almayan odanızda kullanabilirsiniz.

Basit çizgiler

Pencere olmayan odanızın dekorasyonunda kabarık kanepeler, ağır oymalı ahşap malzemeler ve gereksiz süslemelerden kaçınmalısınız. Kalabalık ve kasvetli bir görüntü olmaması için her zaman kullanışlı ve sade mobilyaları tercih edin. Ferahlık duygusu odanın penceresiz olmasından kaynaklanan boğucu havayı dengeleyecektir.

Açık renkler

Çok fazla kontrast renk kullandığınızda odanız kasvetli ve karışık görünür. Bu yüzden penceresiz odanızda açık renkler kullanarak dekorasyonunuzda ferah ve aydınlık bir duygu oluşturmalısınız.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.