banner913
banner932
banner1012

Gucci de kürksüz moda evleri kervanına katıldı

banner1020

Giorgio Armani, Hugo Boss ve Stella McCartney'nin ardından Gucci de, koleksiyonlarında gerçek kürk kullanmama kararı alan büyük moda evlerinin arasına katıldı. Bu durumun moda dünyasındaki oyunun kurallarını değiştireceği konuşuluyor.

banner974
Gucci de kürksüz moda evleri kervanına katıldı

banner971

 

 

Gucci CEO'su Marco Bizzari tarafından yapılan açıklamada, markanın bundan sonra "hayvanlardan elde edilmiş kürkleri ürünlerinde, tanıtımlarında ve reklamlarında kullanmayacağı" belirtildi.

Markanın kürk kullanılmadan tasarlanmış ilk modelleri Ocak 2018'de tanıtılacak erkek giyim ve Şubat 2018'de tanıtılacak kadın giyim koleksiyonları olacak.

Gucci ayrıca elde kalan kürklerin açık artırmaya çıkarılacağını, buradan elde edilecek gelirin de hayvan hakları örgütleri LAV ve Humane Society'e gideceğini duyurdu.

Humane Society'den yapılan açıklamada ise karara destek verilerek, bunun "oyunun kurallarını değiştirecek bir hamle" ve "bugüne kadarki en büyük kürksüz perakendeci açıklaması" olduğu ifade edildi.

Kürksüz üretim politikası denildiğinde bu mink, çakal, rakun köpeği, tilki, tavşan ve astraganı kapsıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.