banner913
banner932
banner1012

Erkekler İçin Kemer Kullanma Kılavuzu

banner1020

İster klasik bir takım elbise stili ister hafta sonu için rahat ve sportif kombinleriniz için her erkeğin sahip olması gereken kemerler ve onları en doğru şekilde kullanma ipuçları burada!

banner974
Erkekler İçin Kemer Kullanma Kılavuzu

banner971

 

Erkek giyimi söz konusu olduğunda detaylar her zaman için önemlidir. Stiliniz her ne kadar şık olursa olsun doğru bir kemer seçiminde bulunmadıysanız ya da ayakkabınızla kemeriniz uyum içerisinde değilse her şey yerle bir olabilir. Dolayısıyla doğru kemeri seçmek, önem vermeniz gereken bir meseledir. Bu yazımızda tüm ipuçlarını bulabilir ve sahip olmanız gereken kemer modellerini keşfedebilirsiniz.

Kemer ölçüleri hakkında

Alışveriş öncesi bilmeniz gereken en önemli detaylardan biri erkek kemer ölçüsü konusudur. Kemer ölçüleri kayışın tokasından orta deliğine tam turu ile ölçülür ve kimi zaman santimetre, kimi zaman ise S-M-L ya da 34-36 gibi beden ölçüleri ile verilir. Pantolonunuzun yüksek ya da düşük bel oluşu, seçim yaparken bu ölçülerde dikkat etmeniz gereken bir detaydır.

Klasik kemerler

Formal, yani klasik kemer modelleri genelde takım elbise kemeri ya da kumaş pantolonlar ile takılan kemerlerdir. 2.5-3.5 cm genişliğinde, ince deriden tasarlanmış olan bu kemer modelleri genellikle siyah ya da kahverengi renklerinde tercih edilir. Takım elbise stili kusursuz bir duruş ister ve en ufak hatayı bile kabul etmez. Dolayısıyla kemer seçimi burada oldukça önemli bir rol oynar. Kemerin kayışının takım elbisenize uyması, tokasının ya da dikiş detaylarının sade ve şık olması, kemer renk ve dokusunun ayakkabınızla uyum içerisinde durması dikkat etmeniz gereken detaylar arasında.

 
 

Gündelik kemerler

Casual, yani gündelik stilinizle uyum sağlayacak kemerler her erkeğin gardırobunda bulunması gerekenler arasında. Öncelikle kemer genişliği konusuna değinelim. İnce kayışlı erkek kemerleri dar kot pantolonlariçin ideal olacaktır. Daha geniş kayışlı kemerler ise chino, kargo ve şort gibi alt giyimler için doğru bir tamamlayıcıdır.

Peki gündelik kombinleriniz için kemer seçerken nelere dikkat etmeli? Öncelikle toka ve kayış dengesine önem verin. Yani kemerin tokası çok gösterişli ise kayışınız daha sade olsun. Ya da tam tersi. Casual kemer seçiminde klasik kemerler gibi süper uyumlu olmanıza gerek yok; yani ayakkabı ve kemerinizin dokusu, rengi aynı olmayabilir. Dolayısıyla daha serbest seçimler yapabilirsiniz. Casual kemerlerde karşınıza deri, kumaş dokuma, çivili, işlemeli, baskılı, örgülü gibi onlarca çeşit seçeneği var. Yapacağınız kombine uygun modeli seçerken kıyafetinizin geneline renk ve doku olarak uymasına dikkat etmeniz yeterli.

Her erkekte bulunması gereken 4 kemer modeli


Yapacağınız farklı kombinler için kurtarıcı olacak birkaç kemer modeli her erkeğin gardırobunda bulunmalı.

  1. Bir siyah, bir kahverengi klasik deri kemer modeli (kumaş pantolonlarla giymek için)
  2. Kahverengi düz ya da örgü deri kemer (jean pantolonlarla giymek için)
  3. Kumaş dokumalı ve D tokalı kemer (sportif kombinleriniz için)
  4. Yılan derisi ya da örgülü ya da çivili ya da metal zincirli gibi sezon trendine uygun gösterişli bir kemer modeli (detayları öne çıkarmak istediğiniz zamanlar için)
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.