banner913
banner932
banner1012

Kışın en soğuk gün ve gecesi yaşanacak

Kuzeyden gelen ve Türkiye’nin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok bölgesini adeta karla esir alan soğuk hava kütlesi, Kıbrıs’ı da etkiliyor.

banner974
Kışın en soğuk gün ve gecesi yaşanacak

banner971

Bugün sonbahar ve kışın en soğuk gün ve gecesi yaşanacak. Dün gece hava sıcaklığı sıfırın altında olurken, bugün ise ortalama 7 derece seyredecek.
İÇ KESİMLERDE DE KAR BEKLENİYOR.. SICAKLIK NORMALLERİN 7-8 DERECE ALTINDA
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran’dan alınan bilgiye göre, dağlık kesimlerin ardından bugün iç kesimlerde de kar yağışı bekleniyor.
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, TAK muhabirine yaptığı açıklamada, şu anki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 7-8 derece altında 8-11 derece civarında olduğunu belirterek, perşembeden sonra havanın nispeten ısınarak 12-15 derece dolaylarına yükseleceğini açıkladı.
Buran, bazı bölgelerde yağışların ocak sonu itibarıyla mevsim normallerinin üstüne çıkmasını beklediklerini ifade etti.
PERŞEMBE VE CUMA DON OLAYI GÖRÜLECEK
Buran, perşembe ve cuma günleri özellikle iç kesimlerde zirai don olacağını, fırtına beklenmediğini sözlerine ekledi.
Diğer yandan Meteoroloji Dairesi’nden verilen bilgiye göre dağlık kesimlerde yine kar yağışı gerçekleşti.
Dün sabah 08.00 itibarıyla son 24 saatte ise en fazla yağış metrekare başına 18 kilogram ile Akıncılar’da kaydedildi.
Pile’de 15, Beyarmudu ve Yeşilırmak’ta 14, Dörtyol, DÜÇ ve Esentepe’de  13, Gemikonağı’nda 12, Akdoğan’da 11, Akdeniz, Balıkesir, Gaziveren, Koruçam, Kozanköy ve Lefke’de 10, Alevkaya, Bostancı ve Taşkent’te 9, Taşpınar, Tatlısu, Serdarlı, Kalkanlı, ve Çayönü’nde 8 kilogram yağış ölçüldü.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.