banner913
banner932
banner1012

Mağusa Türk Gücü’ne alkışlar


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 11 Mayıs 2019, 23:31

Futbol K-Pet Süper Lig 2018-2019 Sezonu Mağusa Türk Gücü’nün şampiyonluğuyla tamamlandı. Sarı yeşilliler şampiyonluk sayısını 9’a çıkartarak Gönyeli ve Yenicami’yle birlikte şampiyonluk sayısında ikinci sırayı aldı. 58. sezonunda toplam 14 şampiyonlukla Çetinkaya birinci sırada yer alıyor.

Şehit Hüseyin Ruso Stadyumu’nda dün muhteşem bir gün yaşandı. Ev sahibi Küçük Kaymaklı play-out oynamama hesabında, konuk takım ise şampiyonluk hesabındaydı.

Gazimağusa’dan gelen çok sayıda taraftar tribünleri sarı yeşile boğdu. Yeşil siyahlılar ise sahaya konfeti atarak takımlarına destek vermeye çalıştılar. Ancak sahanın içine bolca yayılan konfetileri toplamak için saha görevlileri epeyce uğraşmak zorunda kaldı.

Futbol karşılaşmalarında sıkça görmeye alıştığımız  Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri her zamanki gibi şeref locasında herkesten önce yerini aldı. Daha sonra 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu geldi. Karşılaşma başladıktan sonra Başbakan Tufan Erhürman eşiyle birlikte geldi ve önce K.Kaymaklı tribünlerine oturdu, devre arasında ise şeref locasına yerleşti. Ulusal Birlik Partisi’nden Sunat Atun ve Oğuzhan Hasipoğlu da tribündeydi.

Karşılaşma Mağusa Türk Gücü’nün ataklarıyla başladı. K.Kaymaklı savunması ilk dakikalarda hayli zor anlar yaşarken kaleci Efe biraz telaşlı da olsa ilk dakikalarda rakibe gol fırsatı vermedi.

İlk devrenin yarısı geçilirken K.Kaymaklı’da şanssızlık yaşandı. Savunmanın belkemiği Sercan Çoban sakatlandı. Yerine başka futbolcunun girmesi gecikirken K.Kaymaklı savunması fazla direnemedi ve golü kalesinde gördü. Değişiklik ancak golden sonra oldu ve Sercan Çoban’ın yerine Rifat Hacıarifoğlu girdi.

İlk 45 dakika Mağusa Türk Gücü’nün 1-0 üstünlüğünde kapandı.

İkinci devreye konuk takım yine atak başladı ve ikinci golü buldu. 2-0’lık skordan sonra Mağusa Türk Gücü orta sahayı boşaltıp savunmaya ağırlık verince K.Kaymaklı’ya daha fazla oyun alanı yaratıldı. Ancak yeşil siyahlılar bu avantajını iyi değerlendiremedi.

Son dakikalarda bir de penaltı kaçıran Mağusa Türk Gücü biraz zorlansa da karşılaşmayı 2-0 kazanmasını bilerek şampiyonluğu kucakladı. K.Kaymaklı’nın bundan sonra Süper Lig’de kalabilmesi oynayacağı play-out karşılaşmalarıyla belirlenecek.

Karşılaşma sonunda şampiyonluk kupası töreninde kargaşa yaşandı. Kupa önce saha içerisine gönderildi. Ancak düzensiz bir ortamda kupanın verilmesinin doğru olmayacağı anlaşılınca kupa tribünlere getirildi. Bu arada şeref tribünü dağılınca Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu şampiyonluk kupasını tek başına Mağusa Türk Gücü Kaptanı Yasin Kurt’a verdi.

30 haftalık lig maratonundan sonra emeklerinin semeresini görerek şampiyon olan Mağusa Türk Gücü’nü alkışlar ve kutlarız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.