banner913
banner932
banner1012

Lig şekilleniyor…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 22 Aralık 2018, 22:25

K-Pet Süper Ligimiz’in ilk yarısının tamamlanmasına bir hafta kaldı! Görünen o ki, ilk yarı sonunda çıkacak tablo ligin Tomografisini de gözler önüne serecek! Yani, şampiyonluk yarışında iki takım kalırken son iki takım otomatik çarkıyla buluşacak ve uğurlanacak!

Ligde hedef zirve yani şampiyonluk olduğuna göre bu mevkiye iki aday var. Mağusa Türk Gücü ve Yenicami Ağdelen Spor Kulübü. Şampiyonluğu belirleyecek kilit maç ise Lefkoşa’da oynanacak Yenicami – Mağusa Türk Gücü müsabakası olacaktır…

Geçen gece oynanan Çetinkaya – Yenicami müsabakası bir şey anımsattı bizlere! O da Yenicami’nin kan kaybetmekte olduğu gerçeğidir. Yenicamililer, mazeret üretmeye kalkmasınlar. Kötü futbol oynamaları yanı sıra güçsüzdürler. Mücadeleden vazgeçmeyen, teslim olmayan her takım, Siyah beyazlıları üzebilir! Hele savunmalarını sağlam tutarak kompakt bir hücum anlayışında oynarlar ise maçın sonucunu yüzde 50 etkilerler.

Lige bakıp şöyle bir analiz yaptığımızda şu gerçeği de görüyoruz. Takımlarımızın büyük çoğunluğu Play Out’a kalmama ve lig üçüncülüğü için mücadele etmektedirler. Üçüncülüğü elde ederler ise, kendilerini başarılı saymış olacaklar! Pek tabii bu düşünce tarzı izleyicileri de etkilemekte maç izlemeye gelen ortalama 50 civarındaki taraftarı da olumsuz etkilemekte ve maçları BRT TV’den izlemeyi tercih etmekteler.

Niye bu hallere geldiğimiz sorusuna da vereceğim yanıt: Yanlış, gerçeklerden uzak ülke şartlarına uymayan ‘heyecan törpüleyen’ lig statülerinin uygulamaya konmasıdır.

Müsabakalarımızda adalet dağıtma çabası içerisindeki hakemlerimiz için şunu söyleye bilirim: Kötü niyetli olmadıkları kesin ama öylesine fahiş hatalar yapıyorlar ki ligin kaderini etkiliyorlar! Geçen haftaki MTG – Lefke maçında olduğu gibi…

Çetinkaya – Yenicami müsabakasında gördüğüm ‘3 maymunlar’ (duymadım, görmedim, işitmedim) olayı, beni başka düşüncelere itti. Sormak isterim; Oyunun durduğu bir anda üç hakemin de görebileceği (Hakem-Yardımcı ve 4. hakem) bir alanda açık bir şekilde sergilenen tahrik ve kafa vurma olayını gerçekten görmemişler mi, yoksa görmemezlikten mi gelmişlerdir? Takdir ve yorum sizlerin…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.