banner913
banner932
banner1012

Lefkoşa’ya yeni güreş kulübü


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 28 Haziran 2022, 22:53

Lefkoşa Güreş İhtisas Kulübü Derneği, resmi tescil işlemlerini tamamladı ve güreşçilerini Pazar günü mindere çıkartarak 6 madalya kazandı.
Lefkoşa Güreş Kulübü adındaki kulüp birkaç yıldır faal değildi ve işlevliğini yitirmişti. Pandemiden sonra güreş müsabakalarının yeniden başlatılması üzerine, Lefkoşa’nın güreşteki açığını gören güreş antrenörü Ömer Çavuşoğlu cesaretli bir girişim yaptı. Güreşte faaliyet gösterecek yeni bir kulüp kurma çalışmalarına başlandı.
Tüzük hazırlanarak 27 Mart 2022 tarihinde Lefkoşa Kaymakamlığı’na müracaat edildi.
Tescil ve kayıt işlemleri, 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü Lefkoşa Güreş İhtisas Kulübü Derneği adıyla tamamlandı. Lefkoşa Kaymakamlığı kulüp isminin sonuna dernek veya birlik kelimesinin eklenmesini şart koşuyor. Bu nedenle dernek eklentisi yapıldı.
İlk genel kurul toplantısı, 9 Haziran 2022 Perşembe günü yapıldı. Ali Özkan Çavuşoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunda Hakkı Karapelit (asbaşkan), Ceyda Mazharoğlu (muhasip), Serpil İsmihan (faal üye), Ömer Çavuşoğlu (faal üye) görev aldı. Denetleme kurulu Mehmet Aykıç, Sonay Tokdemir Şanlıkol, Sami Önen’den oluştu. Veli Tokdemir, Ahmet Öksüzoğluları ve İsmail Bayar, disiplin kurulunda yer aldı.
Spor Dairesi’ne 15 Haziran 2022 Çarşamba günü müracaat edildi. 67/99 Beden Eğitimi ve Spor Yasası gereğinde Tescil/Kayıt işlemi 21 Haziran 2022 Salı günü gerçekleştirildi. Güreşin yanı sıra brazilian jiunitsu, kick box, tenis ve masa tenisi dalları da faaliyet alanları olarak belirlendi.
KKTC Güreş Federasyonu’na da kayıt ve lisans işlemleri süratle tamamlandı. Flama ve logolu tişörtler hazırlandı.
Yıldızlar kategorisindeki bir grup güreşçi, Ömer Çavuşoğlu, Veli Tokdemir, Hüseyin Tokdemir ve Hakkı Karapelit’in antrenörlüğünde bir süredir Lefkoşa’daki Rifat Şener Güreş Salonu’nda hazırlanıyordu.
26 Haziran 2022 Pazar günü mindere çıkıldı. Fikri Karayel anısına düzenlenen yıldızlar B kategorisinde 7 güreşçiyle mücadele edildi. Resul Güngör (38-41 kg), Hasan Emre Damlar (44 kg), Talha Başaran (85 kg) birinci, Samir Bayraktar (48 kg) ikinci, Ömer Bayraktar (44 kg) ve Serdar Durdiyev (62 kg) üçüncü oldu. 6 madalya elde eden Lefkoşa Güreş İhtisas Kulübü Derneği takım halinde ikinci sırayı aldı.
Bir avuç girişimci gencin çabalarıyla oluşturulup müsabakalara çıkan ve madalyalar elde eden Lefkoşa Güreş İhtisas Kulübü Derneği’ni kutlar, başarılarının devamlı olmasını dilerim.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.