banner913
banner932
banner1012

Kuzey Kıbrıs E-Ralli Şampiyonası nefes kesiyor


Tigin Kişmir

Tigin Kişmir

Okunma 04 Mayıs 2020, 23:22

Merhabalar ,

10 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar hepimiz evlerimizdeyiz. Sebep ise Kovid-19 salgını, tabii Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu bu arada boş durmadı ve dijital platform üzerinden faaliyetlerine devam etti.

Kuzey Kıbrıs E-Ralli Şampiyonası Codemasters ‘ın Geliştirdiği Dirt Rally 2.0 Oyunu ile PS4, PC ve XBOX ile tüm platformlardan oynanabilmektedir.

Dirt Rally 2.0 dünyanın en iyi simülasyonoyunu olarak kanıtlanmış ve dünyamızı etkileyen Kovid-19 nedeniyle dünyadaki tüm rally pilotları ve takımları da Dirt Rally 2.0 üzerinden antrenman ve gelişimlerine devam etmektedir.

Şampiyona başlamadan KKTOK resmi sitesinden yaptığı duyuru ile Şampiyona Direktörlüğüne Ergi Özbek’I getirmiş yarışmacılarla ilişkiler sorumluluğunu  da Arda Öksüzoğlu’na verdiğini belirtmişti. 12 yarıştan oluşacak olan bir E-şampiyona başlattı.

E-Şampiyonaya yapılacak olan kayıtlar merak ediliyordu, E-şampiyona 2 kategori üzerinden yapılacaktı. Kategoriler R5 ve R2, bunun yanında takımlar şampiyonası da yapılacaktı. Ve kayıtlar tamamlandıktan sonra ilginin ne kadar çokolduğu ortaya çıkmıştı. R5 kategorisinde 76 sporcu R2 kategorisinde ise 36 sporcu toplamda 112 sporcu şampiyonaya kayıt yaptırmıştı. Bireysel kayıtların dışında 11 takım kaydı da yapılmış ve E-Şampiyona 25-26 Nisan 2020 tarihinde Monte  Carlo Rallisi ile başladı. İlk yarışta mamen asphalt olarak koşulacaktı. Fakat Monte Carlo Rallisi etaplarının büyük bir kısmı yani yaklaşık  % 95’lik bir bölümü buz ve kardan oluşuyordu. Mücadelenin sadece rakip sporcularla değil doğa şartlarıyla da yapılması gerekecekti. Gerçekte olduğu gibi Dirt Ralli 2.0 oyunuda süprizlere açık bir yarış olacaktı. Sürat yaptığınız bölümlerde siyah buz diye bilinen asphalt renginde buzlu alanlar viraj içlerinde kaygan buzlu ve karlı zeminler sürücülere süprizler yaratıyordu. Ve büyük bir mücadelenin ilk etabı  “Col De Turini Sprint”le başladı. R5 kategorisinde en iyi zamanı EgeAktunç 03:40:831 ile yapmıştı. İkinci iyi zamanı İbrahim Argün 03:43:683 üçüncü zamanı Cem Batuhan Evcil 03:44:168 dördüncü zamanı Güner Şevketoğlu 03:47:472 ve beşinci zamanı ise Canben Özpaşa 03:50:861 ile yapmışlardı. İlk  beş sürücü 10 saniye gibi bir zaman dilimi içerisine sıkışmış ve büyük bir mücadele veriyorlardı. R2 kategorisinde ise Berke Yavuz yarışa hızlı başlamış ve liderliği ele geçirmesini bilmişti. Monte Carlo rallisi toplamda 9 özel etaptan oluşuyordu ve yarışın sonunda R5 Kategorisinde ilk beş içine giren sporcular şu şekilde olmuştur.

Birinci EgeAktunç 2.Cem Batuhan Evcil  3. İbrahim Argün  4. Niyazi Yorgancıoğlu  5. Berke Zeki

R2 kategorisinde 1. Berke Yavuz 2. Hüseyin Yarkıner 3.Murat Can Şen 4. Salih Hafız 5. Cevdet Öcal olmuştur.

Bir sonraki yarış olan İsveç Rallisi için sporcular antremanlarına başlamışlar ve bu sefer tamamen kartepelerinin içerisinde hızlı bir yarışa gideceklerdir.

#evde kal güvende kal

Motor Sporlarını Sevin

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.