banner913
banner932
banner1012

Uluslararası Karikatür Yarışması’nda 887 eser yarışacak

banner1020

Girne Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 9. Uluslararası Karikatür Yarışması’na bu yıl 62 ülkeden 289 çizer toplam 887 eser ile katıldı

banner974
Uluslararası Karikatür Yarışması’nda 887 eser yarışacak

banner971
 
 
Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 9.Uluslararası Karikatür Yarışması 2020 Seçici Kurul çalışmaları başladı.
Covid-19 Pandemisi sonucu, Dünya’daki posta hizmetlerinin kısıtlı çalışmalarına rağmen, 9. Uluslararası Karikatür Yarışması’na bu yıl 62 ülkeden 289 çizer toplam 887 eser ile katıldı.
Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliğinde, 19. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen 9.Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması tanıtım toplantısı önceki gün Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün onursal başkanlığında, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı M.Serhan Gazioğlu, KTKD Yönetim Kurulu Üyesi Musa Kayra, Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik, KTKD Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Üyesi Selen Selışık’tan oluşan Seçici Kurul Üyeleri, Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen basın toplantısının ardından değerlendirme çalışmalarına başladı.
Covid-19 Pandemi sürecinde kültür ve sanatın yaşatılmasının önemini dile getiren Güngördü, yarışmanın Dünya Karikatürü’nde önemli yere sahip olduğunu belirterek, karikatür yarışmasının devamlılığını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
9. Uluslararası Karikatür Yarışması Seçici Kurul Üyeleri bu yıl, Covid-19 salgını nedeni ile, yerel kapsamda tutuldu. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün başkanlığında, M. Serhan Gazioğlu, Musa Kayra, Derman Atik, Hüseyin Çakmak ve Selen Selışık’tan oluşan seçici kurul üyeleri, 21 Eylül Pazartesi günü, Girne Sanat Galerisi’nde düzenlenen basın toplantısının ardından değerlendirme çalışmalarına başladı.
9. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda son finale kalacak olan karikatürlerin, taklit, çalıntı veya kopya olup olmadığı belirlenmek için dijital ortamda askıda tutulacak ve itiraz süresinin ardından kesin sonuçlar açıklanacak.
9. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren ve finale kalan eserler, bu yıl dijital ortamda gerçekleştirilecek 19. Uluslararası Zeytin Festivali süresince önce, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecek canlı yayında, daha sonraki tarihlerde ise Girne Belediyesi giriş holünde panolar üzerinde sergilenecek.


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.