banner913
banner932
banner1012

Erçin'le Kitap Dünyası

banner1020

İtiraf ediyorum, kitap okumak kadar eğlenceli bir şey yokmuş! İnsan kitap okumak dışında her şeyden çabucak sıkılı veriyor. JANE AUSTEN

banner974
Erçin'le Kitap Dünyası

banner971

Hazırlayan: Eçin SELASİYE 

 

HAFTANIN EN ÇOK OKUNAN KIBRIS KİTAPLARI:

 
Neriman Cahit – Güldamlası – Kadın Halleri
Kıbrıs Mutfağından Tatlar – Aysel Bodi
Güçük Prens – Kıbrıs Türkçesi – Antoine de Saint – Exupery
Sinemasal – Zeki Ali 
Işık Prensi – Ünver Alibey    
 
 

NERİMAN CAHİT – GÜLDAMLASI – KADIN HALLERİ

Her dokunduğu canda kendi vardı. Bilerek çıktığı yolculuklarda gezgin oldu. Sonra düş kırıklıklarıyla incindi. Sevinçleri tepelerde gezindi.
 
 
 

HAFTANIN EN ÇOK OKUNAN DÜNYA KİTAPLARI:

 
Karanlık Kız – Elena Ferrante
Metin Akpınar – Sahneye Adanmış Bir Ömür - Zeynep Miraç Taner
İz Bıraktığın Kadar Varsın – Esra Ezmeci
Seni Yoran Her Şeyi Bırak – Müthiş Psikoloji - Destek Yayınları
Efsun  – Selahattin Demirtaş
 

KARANLIK KIZ – ELENA FERRANTE

Karanlık Kız aile kurumunun kısıtlı dünyasını, – bir kadın olarak – özgürlük için ödenen bedelleri ve tutkuları, hüsranları, travmaları anlatıyor...  
 

HAFTANIN KİTABI

KIRMIZI ŞEMSİYELİ KIZ - SUSAN MEİSSNER

 
Bir II. Dünya Savaşı konulu kitap daha… Son zamanlarda Nazilerin dünyaya saldığı dehşeti hem Almanların gözünden hem de Yahudilerin gözünden anlatan birçok kitap okudum. Ama bu seferki bizi İngiltere’ye Büyük Baskın zamanlarına götürüyor…
 
Yıl 1940, Emmy ve Julia anneleri aynı babaları farklı iki kardeş.  Babalar ortada yok, anneyle yaşıyorlar. Büyük Baskın öncesi devlet bütün çocukları koruma amaçlı, daha güvenli olan kırsal kesimlere gönderiyor ve savaş bitene kadar koruyucu ailelerle birlikte kalıyorlar. Bu şekilde Emmy ve Julia Londra'dan ayrılıp bir köyde yaşamaya başlıyorlar. Buraya kadar her şey normalken Emmy'nin hayalleri onu tekrar Londra'ya sürüklüyor. Başka bir deyişle Emmy köyden, koruyucu aileden kaçıyor. İşte o gün başlıyor her şey.
 
Sonrasında gelen 2 ay ise geleceğini çizmesine yardımcı oluyor. Ne yazık ki Emmy bir daha asla 15 yaşında hayalleri olan kız olmayacaktır…
 
Kafanızı asla toparlayamadığınız bir anda tarih boyunca insanların ne kadar hızlı kararlar aldığını, bu kararların onların hayatlarını nasıl alt üst ettiğini görüyoruz.  İnsanların her daim umut etmekten nasıl vazgeçmediklerini, belki bugün “ne olabilir ki” diye yaptığımız küçücük bir hatanın düzeltemeyeceğimiz kadar büyük sonuçlar doğurabildiğine tanık oluyoruz. Tüm bunların hepsinin kalbimizdeki sevgiyle ve inançla çözülmesinin büyülü dünyasında geziye çıkıyoruz. Herkesin mutlaka okuması gereken ve kalbinize işleyecek bir hikaye. 
 
379 sayfayı elimden bırakmadan okudum desem sanırım kitap hakkında asıl söylenmesi gerekeni söylemiş olurum.
 
Susan Meissner karakterleri ve onlara verdiği kişiliği çok güzel oturtmuş.  Konuların geçişi, olay örgüsü ve okuyucuya hissettirdiği duygular oldukça etkileyici. Savaşın gerçekleri yalın ve akıcı bir dille anlatılmış, duygu yüklü harika bir kitap.
 
Kitabın sonunda yine yazar ile yapılmış bir röportaj var. Okumanızı tavsiye ederim.
 

OKUMA AZMİNİZ HİÇ BİTMESİN…

 
 

HAFTANIN YAZARI

 

URSULA K. LE GUİN (1929 – 2018)

Amerika’nın en önemli yazarlarından olan Ursula K. Le Guin 21 Ekim 1929 tarihinde Kaliforniya eyaletinde doğdu.
Tüm dünyada bilim kurgu ve fantezi edebiyatının en önemli yazarlarından kabul edilmiştir. Bu alandaki eserlerin yanı sıra şiir, çocuk edebiyatı, tiyatro gibi alanlarda çevirmen olarak katkıları olmuştur.
Ursula K. Le. Guin antropolog bir baba, psikolog ve yazar olan bir annenin kızıdır. Ebeveynleri ve üç erkek kardeşi ile birlikte kültürel çeşitlilik fikrinin hakim olduğu bir ev ortamında büyüdü.
Kitapları 40’dan fazla dile çevrildi ve milyonlarca satış yaptı. Ursula K. Le Guin cinsiyetçi kalıplara meydan okuyan tarzı ile fantastik ve bilim kurgu alanında kendine özgü bir üslup geliştirdi.
Ursula K. Le Guin Yerdeniz serisi, Karanlığın Sol Eli, Mülksüzler, Sürgün Gezegeni gibi kitapları ile büyük ses uyandırmıştır.
50’li yıllarda bilim kurgu türünden kitaplar yazmasına karşın ilk kitabını ancak 1965 yılında yayınladı. 1974 yılında Mülksüzler kitabı çıkana kadar 6 adet bilim kurgu romanı yayınladı.
Bu tarihten sonraki eserlerinde fantastik ögelere daha ağırlık vermeye başladı. Yazdığı kitapları ile bilim kurgu severlerin gönlüne taht kurdu ve bilim kurgunun kraliçesi olarak anılmaya başladı.
Fantastik edebiyat alanında çok değerli olan Gandalf Ödülü'ne layık görüldü.  Bilim kurguya yeni bir bakış açısı kazandıran Le Guin, yeni dalga bilim kurgunun önemli temsilcilerinden oldu.
Ursula K. Le Guin ilk öyküsünü 9 yaşında yazdı ve bir bilim kurgu dergisine gönderdi. Seçkin üniversitelerde edebiyat eğitimini tamamlayarak fantastik ve bilim kurgu kitaplar yazmaya başladı.
Nebula, Hugo, Locus ve Dünya Fantezi ödüllerini iki kere kazandı. Amerika edebiyatına sağladığı katkılar nedeni ile Yaşayan Efsane Seçildi.
2002 yılında PEN Malamud, Amerikan Ulusal Kitap ödüllerine layık görüldü. Yerdeniz Öyküleri Goro Miyazaki tarafından animeye uyarlandı.
Değerli yazar Ursula K.Le GuinKaranlığın Sol Eli ile okurlarına cinsiyet kavramının olmadığı bir toplumun yapısını sundu ve düşündürdü.
Yazarın bir diğer büyük özelliği olan ekolojiyi çok iyi şekilde kullanmasıdır. Bu özelliğe Hainish Cycle romanlarında ön plana çıkmaktadır. Le Guin kurguladığı farklı ekosistemleri ve gezegen yaratma dehası ile anarşist, çevreci ve feminist yönü okuyucularını hayran bırakmaya yetmiştir.
Ursula K. Le Guin 22 Ocak 2018 tarihinde ABD Oregon’da 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.
 
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.