banner913
banner932
banner1012

Erçin'le Kitap Dünyası

banner1020

Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil hazmettiklerimizdir bizi zengin yapan kazandıklarımız değil muhafaza ettiklerimizdir bizi bilgili yapan okuduklarımız değil kafamıza yerleştirdiklerimizdir. Francis Bacon

banner974
Erçin'le Kitap Dünyası

banner971

Hazırlayan:
Erçin SELASİYE

 
 
HAFTANIN EN ÇOK OKUNAN KIBRIS KİTAPLARI:
 
Bitmeyen Hatıralar 15 – Ahmet Sanver
Nazım Ali İleri – Hayatı ve Eserleri – Servet S. Dedeçay
Hammurabi – Ahmet Şimşek 
Hukuk Davaları Duruşma Kılavuzu – Hasan Esendağlı
Müzik Etkinlikleri İle Kıbrıs Türk Çocuk Oyunları – Zehra Onbaşı Yılmaz
 
HAFTANIN ÇOK SATAN KIBRIS KİTABI
BİTMEYEN HATIRALAR – AHMET SANVER
 
Ahmet Sanver’in 15. Kitabı olan Bitmeyen Hatıralar, Kıbrıs tarihinden, kültüründen, örf ve adetlerinden pasajların yer aldığı bir kitap.
Gerçek yaşanmış olayların ve öykülerin kaleme alındığı bu kitapta, kolay anlaşılır yalın ve yerel diyalog üslûbu kullanmaya özen gösterilmiş.
Ayrıca tüm öykülerin sonunda konu ile ilgili açıklamalı fotoğraflar bulunuyor.


           
HAFTANIN EN ÇOK OKUNAN DÜNYA KİTAPLARI:
 
Güzellik Bir Yaradır – Eka Kurniawan
Balıkçı ve Oğlu – Zülfü Livaneli
Kayıp Tanrılar Ülkesi – Ahmet Ümit
Hayat Kaybettiğin Yerden Başlar – Miraç Çağrı Aktaş
Mary Poppins (Gökten İnen Dadı) – P. L. Travers
 
 
HAFTANIN ÇOK SATAN DÜNYA KİTABI
 
GÜZELLİK BİR YARADIR – EKA KURNİAWAN
 
Güzeller güzeli Endonezyalı fahişe Dewi Ayu, ölümünden yirmi bir yıl sonra, fırtınalı bir ikindi vakti, ailesine musallat olan bir lanetin intikamını almak için mezarından çıkar. Kızları ve torunları, portakal bahçeleri ve karambola ağaçlarının ortasında, şiddet, ensest, cinayet, delilik ve kalp yarasından mustarip hayatlar yaşamaktadırlar. Hepsi nefes kesici bir güzelliğe sahiptir, biri hariç: İsmi Güzel’dir, çirkinliği ise dillere destan.
34 dile çevrilen Güzellik Bir Yaradır, Endonezya’nın hayali Halimunda şehrinde geçen, korkutucu kadınlar ve iradesiz erkekler, komünist hayaletler ve kinci ruhlar, iffetli prensesler ve merhametsiz haydutlar hakkında, epik bir masal. Tarih ile halk efsanelerini iç içe geçiren Eka Kurniawan karanlık ve aydınlığın el ele dans ettiği fantastik bir başyapıt sunuyor.
 
 
 
HAFTANIN KİTABI

KÖRLÜK – JOSE SARAMAG

‘Körlük’, 1998 yılı ‘Nobel Edebiyat Ödülü’ sahibi Portekizli yazar Jose Saramago’nun son zamanlarda yazdığı en etkileyici kitaplardan biri.  
Körlük oldukça ürkütücü bir roman, beklenmedik bir felaketi yaşayan bir toplumun nasıl çöktüğünün, nasıl bencilleştiğinin ve değer yargılarını yitirdiğinin hikâyesi. Konusunun ürkütücülüğüne rağmen olağanüstü bir şiirsellikle anlatılmış bu unutulmaz roman, usta yazarın belki de en etkileyici yapıtı.
 
Adı bilinmeyen bir ülkenin adı bilinmeyen bir kentinde, arabasının direksiyonunda trafik ışığının yeşile dönmesini bekleyen bir adam ansızın kör olur. Ancak karanlıklara değil, bembeyaz bir boşluğa gömülür. Arkasından, körlük salgını bütün kente, hatta bütün ülkeye yayılır. Ne yönetim kalır ülkede, ne de düzen; bütün körler karantinaya alınır. Hayal bile edilemeyecek bir kaos, pislik, açlık ve zorbalık hüküm sürmektedir artık. Yaşam durmuştur, insanların tek çabası, ne pahasına olursa olsun hayatta kalmaktır. Roman, kentteki akıl hastanesinde karantinaya alınan, oradan kurtulunca da birbirinden ayrılmayan, biri çocuk yedi kişiye odaklanır. Aralarında, bütün kentte gözleri gören tek kişi olan ve gruptakilere rehberlik eden bir kadın da vardır. Bu yedi kişi, cehenneme dönen bu kentte, hayatta kalabilmek için inanılmaz bir mücadele verir. Saramago’nun müthiş bir gözlem gücüyle betimlediği bu kaotik dünya, insanın karanlık yüzünün simgesi.
 


HAFTANIN YAZARI
UMBERTO ECO (1932 – 2016)
İtalyan bilim adamı, yazar, edebiyatçı, eleştirmen ve düşünür Umberto Eco, 5 Ocak 1932'de Alessandria'da doğdu.
 
Dünya kamuoyunun gündemine Gülün Adı ve Foucault Sarkacı gibi romanlarıyla giren İtalyan yazar, aynı zamanda Ortaçağ estetiği ve göstergebilim dalının ustalarındandır. Eco, 1971'den bu yana Bologna Üniversitesi'nde profesör olarak çalışmaktaydı ve yapısalcılık sonrası göstergebilim gelişmelerine önemli katkılarıyla tanınmaktadır. Eco, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Thomasçılık akımı ve bu akımın estetik anlayışı üzerine yaptı. Tarihçi, filozof, Orta Çağ uzmanı, James Joyce üzerine derin araştırmalar yapmış bir yazar. Yazarın ilk romanı Gülün Adı 1980'de yayımlandı. 1962'de Torino Üniversitesi'nde doçent, 1969'da ise Floransa Üniversitesi'nde görsel iletişim dalında profesör oldu. 1971'de Bologna Üniversitesi'ne geçti ve 1975 yılında bu üniversitenin Gösteri ve İletişim Bilimleri Enstitüsü'nün başına getirildi.
 
Eco'nun çalışmaları 1960'ların ortasından itibaren avantgarde yapıtlara, kitle kültürüne yönelmiştir. Son dönemlerde ise, güncel olay ve olguları da ele alan çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar arasında edebiyat eleştirileri, tarih ve iletişim yazıları önemli bir yer tutmaktadır. Eco özellikle tarih bilgisiyle süslediği eserlerinde tam bir ustalık gösterir. Özellikle Baudolino adlı eserinde Bizans ve IV. Haçlı Seferi hakkındaki anlatılar sürükleyicidir. İstanbul'a geniş yer ayırdığı bu eserini yayınlamadan kısa bir süre önce 1998 yılında İstanbul'u ilk kez ziyaret etti.
 
Roland Barthes'tan sonra, "ayrıntıların anlamı" ya da "ayrıntıların sosyolojisi" adı verilen bir anlayışın önemli köşe taşlarından birisi olan Umberto Eco'nun pek çok eseri Türkçe olarak yayınlandı.
 
Kasım 2005 ve Haziran 2008 tarihlerinde ABD'den Foreign Policy ve İngiltere'den Prospect dergilerinin internet üzerinden okuyucu anketleri ile oluşturduğu "Dünyanın ilk 100 entelektüeli" listelerinde, 2005 yılında 2. 2008 yılında ise 14. sırada yer aldı.
 
Birkaç yıl boyunca kanser tedavisi gören ünlü düşünür, 19 Şubat 2016 tarihinde saat 22.30 sıralarında evinde yaşamını yitirdi. Öldüğünde 84 yaşındaydı. Umberto Eco ölmeden önce bir arkadaşına söylediği vasiyetinde "Ölümümden sonra 10 yıl boyunca benim adımı kullanarak etkinlikler düzenlemeyin" şeklinde bir istekte bulunmuştur

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.