banner913
banner932
banner1012

Bağlıköy'de geleneksel 3. Eko Gün, 1 Mart Pazar günü yapılacak

banner1020

Bağlıköy’de geleneksel 3. Eko Gün, 1 Mart Pazar günü yapılacak. Etkinlikte kültürel ve sanatsal etkinlikler yer alacak, yarasa mağarasına doğa yürüyüşü düzenlenecek Kıbrıs’ın...

banner974
Bağlıköy'de geleneksel 3. Eko Gün, 1 Mart Pazar günü yapılacak

banner971

Bağlıköy’de geleneksel 3. Eko Gün, 1 Mart Pazar günü yapılacak. Etkinlikte kültürel ve sanatsal etkinlikler yer alacak, yarasa mağarasına doğa yürüyüşü düzenlenecek


Kıbrıs’ın en eski köylerinden ve ülkenin tarihi, kültürel, doğal birçok değeri sinesinde barındıran Bağlıköy’de geleneksel 3. Eko Gün, 1 Mart Pazar günü yapılacak. Bağlıköy köy meydanında 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte kültürel ve sanatsal etkinlikler yer alacak, yarasa mağarasına doğa yürüyüşü düzenlenecek. 
YARASA YANINDA AYRELLİ, LALE, ORKİDE…
Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği (BAĞ EKODER) Başkanı Perihan Aziz’in açıklamasına göre, yarasa mağarasına yürüyüş bu yıl daha farklı ve daha kolay bir parkurda yapılacak. Yürüyüşe katılanlar orkide, lale ve Akdeniz’e özgü diğer bitki örtüsünü izleme olanağına sahip olabilecekler, ayrelli toplayabilecekler.
Eko gün etkinliğine katılacak konuklar, gün boyunca köy kadınları tarafından hazırlanan otantik Kıbrıs ürünlerinin, Bağlıköy’ün özel helliminin tadına bakabilecekler, hellim yapımını izleyebilecekler. 
MÜZİK VE ÇADIRLAR
Keman sanatçıları Ayşe Karaoğlan ve Eva Bartman’ın açılışta sunacakları keman dinletisinin ardından GÜSAD, SECDER ve GASAD folklor ekiplerinin folklor gösterileri, Lefkoşa Türk Belediyesi Kent Orkstrası, Barya Müzik Grubu’nun konser programları gün içine yayılacak. Amatör gençlerin oluşturduğu bir grup da “gençlerden gençlere” adı altında bir program sunacak.
Ayrıca, kurulacak çadırlarda çocuklar gözlemledikleri Bağlıköy’ü çizip boyayabilecek, köy kadınları eşliğinde çörek ve gullurigya yapacaklar, kendi elleriyle yaptıkları çörekleri pişirdikten sonra tadabilecekler. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.