banner913
banner932
banner1012

İlginç Binalar Ve Hikayeleri

banner1020

Şu aralar saplantılı halde olduğumuz belirli bir şey var; şehirlerde bulunan çiçek elementleri. Evet, doğru duydunuz: daima açan metal, beton, vitray, ahşap çiçekler.

banner974
İlginç Binalar Ve Hikayeleri

banner971

Nilüfer Kulesi - Şanghay, Çin

Gece olduğunda, Nilüfer Kulesi’nin ışıkları yanar ve ortaya görülesi, muazzam bir görüntü çıkar. İsminden de anlaşıldığı üzere, kulenin tepesi, nilüfer çiçeği şeklinde tasarlanmıştır; iki kattan oluşan metal taç yapraklar, binaya art deco esintileri kazandırır.

Nasır el-Mülk Cami – Şiraz, İran

Caminin baş döndürücü iç mekanındaki tüm çiçekleri saymaya çalışın. Bakalım ne kadar sabredebileceksiniz. 

Seattle

Dan Carson tarafından yaratılan bu enstalasyon, Seattle’da müthiş manzaralar bulabileceğiniz tek yapının Space Needle olmadığını kanıtlar nitelikte...

Eski kilise penceresi, Hamburg, Almanya

Almanya’nın her köşesinde mimari bir sürprizle karşılaşabilirsiniz; ancak tuğla ve çini dizaynında birkaç kat çiçek öğesi barındıran bu yaşlı kilise penceresi bambaşka…

Liuli Çin Müzesi – Şanghay, Çin

Şanghay’daki bu baş döndürücü müzenin bir köşesi ateş gibi bir çiçeğe dönüştürülmüş. Akşam saatlerinde, parlak bir turuncu ışıkla aydınlatılıyor; gün içerisinde ise binanın gümüş cephesiyle birleşiyor.

Casa Batlló – Barselona, İspanya

Adeta şehrin simgelerinden biri haline gelen Antoni Gaudi’nin bu şaheserindeki çiçek kaplı dış cephe turistlik gezilerde mutlaka görülmesi gerekenler arasında.

 

Sanat ve Bilim Müzesi – Marina Körfezi, Singapur

Bu çiçek fiksajının tam etkisini anlayabilmek için müzeyi yukarıdan görmek gerekiyor. Yuvarlatılmış sütunlar bir araya gelerek açan bir çiçek görüntüsü oluşturuyor.

 

19. yy Fransa’sından modern bir bina tasarımı – Paris, Fransa

Masa oyunu mu bina mı? Bu altın yoncalar, tasarımın kalabalık şehirde öne çıkmasını sağlıyor...

  

MAXXI Müzesi – Roma, İtalya

Bu kiraz renkli taç yapraklar, biraz gölge için mükemmel! Yukarıdan bakıldığında güneş ışığı için açan çiçeklere benziyorlar. 

 

Nilüfer Tapınağı – Yeni Delhi, Hindistan

Biraz bekleyin ve içerisine geçmeden önce bu tapınağın dış görünüşünün tadına varın – nilüfer şekli, izlemeye doyamayacağınız bir manzara.

 

Persepolis UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı – Persepolis, İran

Persepolis duvarlarında anlatılan antik bir hikâye var; ancak bazı sahnelerin altındaki çiçek detaylarını görmeden de geçmeyin.

  

Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri

Altınla başınızın dönmesine izin vermeyin – Şeyh Zayed Camii’nin tavanındaki çiçek kabartmalar, kesinlikle dikkatle incelenmeye değer.

 

La SagradaFamilia – Barselona, İspanya

Yukarı bakmayı unutmayın! La SagradaFamilia’nın tavanı, rüyalarınızda bile göremeyeceğiniz bir güzelliktedi

 

Körfezdeki Bahçe – Singapur

Bu rengarenk çiçekler, keşfedilmeyi bekleyen devasa bir endüstriyel bahçe görünümü yaratıyor.

Art Nouveau Majolica Binası – Viyana, Avustralya

Otto Wagner’in Majolica Bina’sı, bilinen en güzel çiçekli çinilerden bir kısmına ev sahipliği yapıyor.

Immaculate Conception Katedrali – Chanthaburi, Tayland

Bu katedral, devasa bir çiçeğin merkezinde yer alıyor. Burayı kendi gözlerinizle görebilecek kadar şanslıysanız eğer, bir adım geri gidin ve manzarayı biraz uzaktan izleyin. 

Şeyh Zayed Camii – Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri

Bu ibadet mekanını ziyaret etmek için birçok sebep bulabilirsiniz; ancak duvarlardaki çiçekli vitray camları görmeden gitmeyin. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DELYY - 4 yıl önce
bütün bu yerleri gezmek İSTİYOOORUMMM