banner913
banner932
banner1012

Hayatınızı karartan 9 endişe

banner1020

Hemen hemen her insan hayatındaki bazı şeylerle ilgili kaygılanır. Bazıları bunu belli eder, bazıları ise kendine saklar. Hâlbuki çoğunun endişeleri aynıdır. Gelecek kaygısı, ilişkiler, finans, sağlık vs. Eğer kronik endişelerden muzdarip olmak istemiyorsanız kaygılarınızın hayatınızın kontrolünü devralmasına izin vermeyin. Bu endişelerin anlamsız olduğunu kendinizi ikna etmek için yollar bulmanız gerekir. Bazı insanlar korkuları ve gereksiz endişeleri içine hapsolmuşken diğerleri karşılaştıkları zorlukları nasıl kolaylıkla alt ediyor anlamak zordur. Bunun en büyük sebebi zihin yapısı ve karakter farklılıkları olmalıdır. Neyse ki hayatınızı mahveden endişelerle başa çıkmanın bazı teknikleri var.

banner974
Hayatınızı karartan 9 endişe

banner971

Sosyal eşitsizlikle ilgili endişeler
Anlamanız ve kabul etmeniz gereken en önemli şeylerden birisi hayatın eşit ya da adil olmadığıdır. Birilerinin hesabında milyonlar varken diğeri karnını bile doyuramaz. Eğer sosyal eşitsizlik aklınızı karıştırıyorsa, düşünce şeklinizi değiştirmeli ve diğer insanlara birer rakip gibi davranmamalısınız. Ama yine de, tüm şansları ve fırsatları çeşitli yönlerde geliştirmek zorundasınız. Becerilerinize her zaman güvenmeli ve arzu ettiğiniz sonuçlara odaklanmalısınız. Bu zihniyet sizi daha başarılı yapacaktır. Ayrıca sizi ve hayatınızı negatif yönde etkileyecek şüpheci ve kıskanç insanlardan uzak durmalısınız.

Daha fazla para kazanmak ve kariyerinizde ilerlemek istiyorsunuz
Bunlar çoğu insanın ulaşmak istediği hedeflerdir. Kendinize çok fazla soru sormayın. Bu sadece özgüveninizi zedeler ve başarabileceğinize dair inancınızı da. Kendinize inanmalısınız, akıllı ve güçlü olduğunuza inanmalısınız, siz istediğiniz her hedefe ulaşabilirsiniz. Sadece hedeflerinize adım adım yaklaşacağınızı anlamanız oldukça önemlidir. 

Geceleri finansal sorunlar üzerinde düşünmeyin
İnsanların uyumadan önce finansal problemlerini düşünmek gibi kötü bir alışkanlığı vardır. Bu düşünceler zarar verici olabilir çünkü uyku bozukluklarına sebep olabilirler. Bu tür sorunlarınızı size yakın insanlarla ve uykudan önce olmayan bir zaman diliminde konuşup, masaya yatırmanız, çeşitli çözümlere ulaşmanız için daha sağlıklı bir yol olacaktır.

Negatif insanlar hakkında düşünmek
Etrafınızdaki negatif insanlar hakkında düşünmekten vazgeçemiyorsanız, yalnız değilsiniz. Ayrıca bu insanlar arkadaşlarınız ya da ailenizden birileri de olabilir. Sevdiğiniz insanlarla konuşmayı reddetmek zor olabilir ama sizi üzmeyi alışkanlık haline getirmişlerse, kendinizi korumalısınız. Onlara yardımcı olamaya çalışın ama sizin hayatınızı da mahvetmelerine izin vermeyin. Ve unutmayın, pozitif bir çevre zihninizi kaygılardan uzaklaştırır.

Kilonuz hakkında endişelenmek
Vücudunuzu mükemmel hale getirecek büyülü haplar yok. Eğer daha iyi görünmek istiyorsanız, hormon dengenizi ve sağlığınızı bozacak ilaçlara değil, egzersize yönelmelisiniz. Sağlıklı beslenme ve egzersiz ile kilo verebilir, kendinize güveninizi tazeleyebilirsiniz. Genetik bu konuda çok önemli, bazıları ne kadar çok yerse yesin kilo almayabilir ve bu sinir bozucu olabilir. Ama eğer gerçekten istediğiniz bu ise dikkat ederek başarabilirsiniz.

Alamayacağınız şeyler hakkında endişelenmek
Yüzlerce alışveriş merkezi var ve hepsi çeşit çeşit ürünle dolu. Ve maalesef bazen istediğiniz şeyleri satın alamayabilirsiniz. Bu konuda kendinizi endişeli ve umutsuz hissedebilirsiniz ama etmemelisiniz çünkü aslında ihtiyacınız olandan fazlası size pazarlanmaya çalışılıyor, bunu hiçbir zaman unutmayın.

Her şeyi dengede tutmak istiyorsunuz
Bu kaygı çoğu insanın en büyük zayıflığıdır. Siz sadece bir insansınız ve her şeyi dengede tutamazsınız çünkü dünyadaki her şey kalıcı değildir. Eğer insanlarla işbirliği yapıyorsanız, onların sorumsuzluk, aptallık, tembellik ve ilgisizlik gösterme olasılığına hazırlıklı olmalısınız. Ne kadar ayrıntılı düşünürseniz düşünün karşınıza planlarınızı bozacak şeyler çıkabilir ve denge tekrar bozulur. Sadece karşınıza çıkan zorluklara yeni ve ilginç maceralar gözüyle bakmayı deneyin.

Gelecekle ilgili kaygılar
Bazı insanlar gelecekte muhtemelen gerçekleşmeyecek şeylerle ilgili kaygılanmaktan kendilerini alıkoyamaz. Elbette gelecekle ilgili yerinde endişeler de vardır, ama insanlar genellikle rasyonal bir sebep olmadan üzülür. Eylemlerinizin sonuçlarını negatif değil, pozitif hayal etmelisiniz. Endişelerinizin gelecekte gerçekleşecekleri değiştiremeyeceğini bilmelisiniz, bu sadece size duygusal ve fiziksel zarar verecektir. Eğer endişelenmekten vazgeçemiyorsanız, o zaman endişe verici düşüncelerin olumlu anlarını bulmayı öğrenmek gerekir.

Yeterince iyi olmadığınızı düşünüyorsunuz
Çoğu kadın görünüşüyle ve kişilikleri hakkında başka şeylerle ilgili kaygılanır. Kusurlarınızla ilgili endişe duymayı durdurmanın en iyi yolu minnet duygusunu geliştirmekten geçer. Sahip olduğunuz her şey için minnettar olmalı ve kendinizi sevmelisiniz. Kendilerine karşı acımasız olan insanlar her zaman kaygıları içinde boğulurlar. Görünüşünüzü değiştirmek için fiziksel ve ruhsal olarak kendinizi harcamaktan vazgeçin, iyi bir ruh hali ve gerçek bir gülümseme kişiliğinizi de görünüşünüzü de çok daha iyi hale getirecektir. Ve minnettarlık da endişelerinizi, iyi duygular ve mutluluk ile değiştirecektir.

Eğer kronik endişelerden muzdarip olmak istemiyorsanız kaygılarınızın hayatınızın kontrolünü devralmasına izin vermeyin.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.