banner913
banner932
banner1012

I took my foot back! (Ayağımı geri aldım)


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 30 Ocak 2018, 23:35

“I took my foot back” (Ayağımı geri aldım) Bu sözler kime mi ait? Altı aydır patlama yapıp kariyerine yakışır performans beklediğimiz Lua Lua’nın, Doğan Türk Birliği karşılaşması sonrasında ağzından dökülen sözlerdi bunlar.

Spor muhabiri gazeteci dostum Hüseyin Kıral’ın mikrofonu uzatıp Türkçe, “maçla ilgili yorumunuz…” sorusuna, İngilizce “I took my foot back” ayağımı geri aldım deyişi bizce müsabakanın en kısa yoldan yorumuydu.

Ayağını geri alan, bir diğer deyişle sakatlıktan kurtulan Lua Lua sergilediği güzel ve akıl dolu futbolla maçın sonucunu belirleme bir yana Merit Alsancak Yeşilova takımını da ayağa kaldıran adamdı. Bundan böyle Merit Alsancak Yeşilova için küme düşer mi, düşmez mi sorularını değil, zirveye oynayan takımların hangisini yarıştan koparır, sorusunu sorar olacağız. Pek tabii Lua Lua ayağını tekrar sakata vermez ise!

Evet, sevgili Lua Lua, aramıza hoş geldin. Seni sabırla bekliyorduk! Şükür kavuşturana. Güzel futbolunun devamını diliyoruz. Geç oldu ama beklemeye değdi.

* * *

K-Pet Süper Ligimizin son perdesini yani final serisini açtığımız bu hafta, geçmiş yıl ile bu yılın kıyaslamasını yapmak geldi içimden. Fazla yorum yapmadan 16’ncı haftaların rakamlarını sizlere paylaşmak istedim…

2016 – 2017 futbol sezonu ilk altı:

1.Yenicami:                41 puan

2.Doğan Türk Birliği: 30 puan

3.GAÜ Çetinkaya:      29 puan

4. Cihangir:                 27 puan

5. Lefke TSK:               27 puan

6. Türk Ocağı:             26 puan

2017 – 2018 futbol sezonu ilk altı:

Yenicami :          33 puan eksi, 8

GAÜ Çetinkaya: 31 puan artı, 2

Binatlı :               29 puan artı, 9

Doğan Türk B. : 28 puan eksi, 2

Küçük Kaymaklı:25 puan artı, 5

Gençler Birliği:   24 puan artı, 6

Dikkat etmişsinizdir geçmiş yıla göre artıda olan takımlarımız çoğunlukta. En büyük kaybı Yenicami yaşamasına karşın zirvede olan yine o! Doğan Türk Birliği eksi 2 yapmasına karşın şampiyonlukta şansı olan takımlarımızdan birisi…

Bu tabloya baktıktan sonra futbolumuzun gelişim sağlayıp sağlamadığını sizlerin yorumuna bırakıyorum. Parasal yönden büyük artış gösterdiğimiz ise ayrı bir gerçek!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.