banner913
banner932
banner1012

HEDEF BELLİ


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 27 Ekim 2021, 12:21

38 yıllık bağımsız, egemen KKTC Devletinin tek hedefi  bağımsız, egemen ve uluslararası statüsü kabul edilen bir devlet olmaktır. KKTC Devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile asla bu hedeften vazgeçmeyecektir. Bu gerçeği herkes bilmeli. Uluslararası hukuk ve tanınma, KKTC Devletinin tanınma hakkına sahip olduğunu anlatır. KKTC’nin bağımsız, egemen bir devlet olduğunu ve tanınma hakkına sahip olduğunu anlatır. Bu gerçeği kimse inkar edemez, değiştiremez. KKTC Devleti, Hükümeti ve Halkı, tanınmanın eninde sonunda gerçekleşeceğini bilmeli ve bu gerçeği kabul etmelidir. BM bir devlet değildir ve bir devleti tanıma hakkına da sahip değildir. Bir devleti başka devletler egemenlik haklarını kullanarak tanıyabilir. KKTC’nin tanınması da devletlerin verecekleri kararlar ile gerçekleşecektir.
Akıl almaz senaryolarla sahne almaya çalışan Rumlar ve AB, bin bir dereden su getirerek KKTC Devletinin ortadan kalkmasını gerçekleştirmek için çaba harcamaktadır. Bu çabalar boşuna... Hedef belirlenmiş  ve KKTC Devleti çoktan tanınma yoluna girmiştir. 38 yıllık kökleşmiş, egemenlik haklarını kullanarak bağımsızlığını 1983’de ilan eden KKTC Devletinin tanınma istemi, ulusararası hukuk ve tanınma çerçevesi içinde bir haktır. KKTC Devleti bu hakkını kullanarak tanınma istemektedir. Uluslararası toplum, KKTC’nin uluslararası hukuk ve tanınma çerçevesi içindeki tanınma hakkını asla inkar edemez. Bu gerçeği iyi bilen Rumlar ve AB, halâ “iki toplumlu, iki kesimli birleşik Kıbrıs federasyonu çözümünü” gerçekleştirmek için her türlü yola başvurmaktadır.
BM’nin, “Kıbrıs Sorunu”na ilişkin politikası ortada. BM, halâ “federal bir çözüm” ve “yeni müzakere sürecinin” başlatılması için çıkmaza çıkmaz eklemekten başka hiçbir anlamı olmayan bir yolda yürümeye devam etmektedir. BM, artık bu yolun kapalı olduğunu ve adadaki iki ayrı devletin uluslararası statüsünün kabul edilmesi gerektiğini yavaş yavaş anlamaya başlamıştır. Anlamaya başlamıştır da BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyi’ne bu gerçeği anlatmakta bayağı zorlanmaktadır. KKTC Devleti tanınma yolunda zorluklarla karşılaşabilir. Ancak, bu zorlukları aşmak için kararlı tanınma politikasını sürekli canlı tutarak hedefe yürümelidir. Hedef belli...
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.