banner913
banner932
banner1012

Yalnız başınıza vakit geçirmeniz için 9 sebep

banner1020

Arada bir kalabalıklardan uzaklaşıp kendi kendinize vakit geçirmeniz, hem zihninize hem de ruhunuza çok iyi gelecek.

banner974
Yalnız başınıza vakit geçirmeniz için 9 sebep

banner971

 

Hayatımız boyunca, aile ve arkadaşlarımızla o kadar fazla zaman geçiririz ki bazen kendimizi unutabiliriz. Halbuki yalnız zaman geçirmek de oldukça önemlidir. İşte arada bir de olsa dış dünyaya kapıyı kapatıp kendi kendinize vakit geçirmenizi için 9 önemli sebep...


 

1. Yalnız kalmak zihninizi boşaltır

Her gün medya, arkadaşlar, iş arkadaşları ve ailemiz tarafından aşırı bilgi yükleniyoruz. Üstelik bu bitmek bilmeyen bilgi akışının hayatımızı negatif yönde nasıl etkilediğinin farkına bile varmıyoruz. Bu yüzden, arada sırada kimsenin bizi rahatsız etmeyeceği bir yer ve zamanda zihnimizdekileri gözden geçirmek ve elemek rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
 
9 Painful Signs You Are Suffering From A Betrayal Trauma


 

2. Yaratıcı olmak huzur ve sessizlik gerektirir

Yalnız kaldığımızda ve özellikle bir şey üzerinde yoğunlaşmadığımızda, hayal gücü özgürlüğüne kavuşur. Bu da başka türlü yakalanması zor olan muhteşem fikirler geliştirmemizi sağlayabilir.



 Лучшие книги по воспитанию для родителей – рейтинг
 

3. Yalnız olmak, özgüveni geliştirmeye yardımcı olur

İçgüdülerinizi dinlemek ve kendi deneyimlerinize dayanarak durumların eksi ve artı yönlerini gözden geçirmek, bir başkasının fikrine öncelik vererek davranmaktan çok daha önemlidir. Ve bunu gerçekleştirmenin tek yolu da zaman zaman diğer insanları görmezden gelmek ve kendi düşüncelerinizi dinlemekten geçer.

Özgüvenli kadınların özellikleri nelerdir?


 

4. Daha bağımsız olunur

Yalnız olduğumuzda, hayal kurmak ve bu hayallere dayanan hedeflere ulaşmak için çabalamak kolaylaşır. Bu, başkalarından bağımsız kişisel gelişim için oldukça önemlidir.

Kendine Güvenen Kadınlar İlişkilerinde Nasıl Başarılı Oluyorlar? – Falcı  Bacı Diyor ki


  

5. Dünyaya bakış açısını netleştirir

Dış dünyanın sebep olduğu duygu ve endişelerden kendini izole etmek, problemlere farklı bir bakış açısı sağlamak ya da doğru kararlar vermek için uygun ortamı sağlar.


 Goda nyheter gör mig glad!

6. Yalnız geçirilen tek bir gece stres ve kaygıları azaltmaya yardımcı olacaktır

Uzun ve yoğun bir günün ardından, kendi kendinize kalmak düşüncelerinizi toparlamanız için en doğru imkandır.

Tek başına vakit geçirmenin yararları

7. Öncelikleri belirlemenin en iyi yolu, başkalarıyla olan sürekli iletişim içinde ufak molalar vermektir

Bizim için gerçekten neyin önemli olduğunu anlamanın en iyi yolu yalnız vakit geçirmektir. Kulaklarınızda başkalarının rekabet öncelikleri olmadan, gerçek tutkularınızı idrak edersiniz.


 Tek Başına Yapılabilecek 17 Harika Aktivite - Mynet trend

8. Yalnız olmak üretkenliğinizi artırmak için en iyi yoldur

Yalnız kaldığımızda, hayallerimiz ve tutkularımız üzerine yoğunlaşmamız kolaylaşır. Bu heyecan, hedef ve öncelikleri desteklemek üzere belirli eylemler içine bizi iten motivasyonu sağlar. Bizi istekli hale getirir ve bize büyük planı destekleyen şeyler yapmak için enerji verir.


 Названа мужская привычка, которая раздражает женщин больше, чем храп |  Территория Счастья | Яндекс Дзен

9. Yalnız vakit geçirmek, ikili ilişkileri güçlendirirİster inanın ister inanmayın, size en yakın insanlar bile sürekli ilginize ihtiyaç duymazlar. Kendimizi anlamak ve takdir etmek için zaman ayırdığımızda, başkalarını anlamak ve takdir etmek kapasitemiz de gelişir.

İkili İlişkiler - Psikoterapist / Hipnoterapist | Cengiz Salih SOYKÖK
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.