banner913
banner932
banner1012

Sperm sayısını azaltan 6 durum

banner1020

Bebek sahibi olmayı isteyen çiftlerin karşılaşabileceği bir sorun olan sperm sayısında ve kalitesinde düşüklük günden güne artmakta. Erkeklerin bilmeden neden olabileceği bu durum bazı önlemlerle engellenebilir.

banner974
Sperm sayısını azaltan 6 durum

banner971

Dar iç çamaşırı giymek

Baba olmak isteyenlerin dar iç çamaşırlarını bol ve rahat boxer şortlarla değiştirmesi tavsiye ediliyor. Bu tavsiyenin altındaki neden ise dar iç çamaşırların testisleri vücuda daha yakın tutarak onların vücut ısısıyla ısınmasına neden olmasıdır bu da sperm sayısında azalmaya neden olur.
Stanford Üniversitesi baba olmak isteyen 501 erkek üzerinde araştırma yaptı. Dar olmayan boxer şort giyen ve gece çıplak uyuyan adayların sperm sayı ve kalitesinde artış gözlendi.

Erkeklerde sperm sayısını azaltan 6 durum

Lap-top 

Uzmanlar testislerin vücut ısısı olan 35 derece ya da vücut ısısından 2 derece düşük sıcaklıkta işlev gösterebileceğini söylüyor. Oysa lap-toplar 70 dereceye kadar ısınabiliyorlar ve laptopları kucaklarında çalışan erkeklerin testisleri fazla ısınıyor.

Erkeklerde sperm sayısını azaltan 6 durum

Sauna ve sıcak jakuziler

Günümüz saunaları 100 dereceye kadar ısınmaktadır. Dr.Sabanegh, saunaların yapısı nedeniyle testisleri etkilemediğini söyledi. Bununla birlikte sıcak jakuzilerin testisleri kaplayan sıcak su ile testisleri olumsuz etkileyeceğini açıklayan Dr.Sabanegh baba olmak isteyenlerin sıcak jakuzileri kullanmaması gerektiğini söyledi.

Erkeklerde sperm sayısını azaltan 6 durum

Cep telefonları

Cep telefonlarını testislerden mümkün olduğunca uzak tutmak gerekiyor. Cep telefonlarının yaydığı radyasyonun spermlere zarar verdiğini söyleyen Dr.Sabanegh, günde bir saat cep telefonuna maruz kalan testislerin içindeki spermlerin zarar gördüğünü söyledi.

Erkeklerde sperm sayısını azaltan 6 durum

Sigara

Sigara kullanan erkeklerin spremlerinde tütün izlerine rastlandı. Brazilyadaki San Paolo Üniversitesindeki araştırmalara göre sigara kullanan erkeklerin spermleri yumurtayı döllerken sorun yaşıyor ayrıca spermin içindeki DNA'yı etkileyen tütün genetik bozukluklara neden oluyor

Sigara ile ilgili görsel sonucu

Gereksiz ilaç kullanımı

Kemoterapide kullanılan ilaçlar sperm sayısında azalmaya neden olur. Antibiyotikler ise sperm sayısında geçici bir azalmaya neden olabiliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.