banner913
banner932
banner1012

Sonbahar bakım rutininizde yapmanız gereken 6 değişiklik

banner1020

Sıcak havalar cildinize zarar verdi değil mi? Güneş ışınları, plajda maruz kalınan tuzlu su, toz ve kum, sıcak havalarla kaçınılmaz olan ter ve yağlanma derken cildiniz meşakkatli bir yolculuk geçirdi.

banner974
Sonbahar bakım rutininizde yapmanız gereken 6 değişiklik

banner971

 

  

Yorulan cildinizi sonbaharda tamir edebilirsiniz. İşte sonbaharda cilt bakım rutininizde yapmanız gereken 6 değişiklik…"

1. Güneş koruyucu kullanmaya devam edin

Güneş bulutların arkasına saklanmış olabilir, ama bu sizin güneş koruyucudan vazgeçeceğiniz anlamına gelmez. Cildinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korumak için dört mevsimde de güneş koruyucu kullanmanız gerekiyor. Hafif bir ürünle cildinizi UV ışınlarına karşı korumaya devam edin.

Güneş ve güneş kremleri hakkında bilmeniz gerekenler - Kıbrıs Haberci |  Kıbrıs Haberci

2. Daha kısa duş alın

Uzun süre sıcak suyun altında kalmak size iyi gelse de özellikle sonbahar ayında duş sırasındaki yüksek sıcaklık cildinizi kurutabilir. Bu nedenle duşunuzda ılık su tercih etmeniz ve duşunuzu beş ile on dakikan uzun tutmamanız gerekir.

 Her gün ılık suyla duş alın

3. Nemlendirici rutinlerini artırın

Nem, soğuyan havalarda cilt bakımının kilit kelimesidir. Sonbaharda yaza oranla daha yoğun kıvamlı bir nemlendiriciye geçmelisiniz. Soğuğun cilde vereceği kurutucu etkiye karşı cildin susuzluğunu anında gideren güçlü formüllerle, cildinizin daha dolgun olmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın nemli cilt güçlü cilt demektir ve cildinizi ne kadar nemli tutarsanız, fazla yağlardan arınmasına o kadar yardımcı olursunuz.

Nemlendirici Krem Kullanmanız İçin 5 Neden

4. Dudaklarınızı nemlendirin

Sonbaharda en çok dikkat etmeniz gereken bölgelerden biri de dudaklarınızdır. Çünkü hava soğudukça dudaklarınızda çatlamalar meydana gelecektir. Bu durumdan korunmak için kokusuz, parabensiz bir nemlendirici alın. Sonbaharda da bunu sürekli dudaklarınıza uygulayın.
Sonbaharda Bakım Rutininizde Yapmanız Gereken 6 Değişiklik

5. Nem maskeleri uygulayın

Özellikle sonbaharda nem maskelerini cilt bakım rutininize eklemeniz gerekiyor. İster gece ister gündüz cildinize uygulamış olduğunuz yoğun nem her zaman işinize yarayacaktır.

 www.vipbakim.com | Bakıma Dair Herşey

6. Saçlarınıza vakit ayırın

Saçlar da tıpkı cilt gibi değişen hava koşullarından etkilenir. Sonbaharın kuru havası saçlara zarar vererek daha kuru ve cansız görünmesine yol açar. Bu nedenle saç bakım rutininizden klasik elektriklenme önleyici spreyleri çıkarın. Onun yerine de hafif bakım yağları koyun. Bununla birlikte iki haftada bir saçınıza nem maskesi uygulamayı ihmal etmeyin.
Sonbaharda Bakım Rutininizde Yapmanız Gereken 6 Değişiklik

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.