banner913
banner932
banner1012

Saçlar hakkında yanlış bilinenler

banner1020

Acilen bunlara inanmayı bırakmanız gerek. İşte saçlar hakkında yanlış bilinenler...

banner974
Saçlar hakkında yanlış bilinenler

banner971

Doğal kurutma fön makinesiyle kurutmaktan iyidir

Fön makinesi saç yüzeyine zarar verir ancak doğal kurutma da saç tellerine zarar veriyor. Saçlarınız çok uzun süre ıslak kaldığında saç telleriniz şişer ve saçlarınızı bir arada tutan proteinlere yüklenir. Bir süre ıslak beklettikten sonra düşük ısıda kurutmak saçlarınız için en iyisi olacaktır.

Kepek saç diplerinizin kuruduğunu gösterir

Aslına bakarsanız kepek yağlı deride daha çok meydana gelir. Eğer saçlarınızı hergün yıkadığınız için kuruduğunu ve kepekdiğini düşünüyorsanız, tıbbi bir şampuan kullanmayı deneyin.

6 haftada bir kestirince daha hızlı uzar

Saçlar dipten uzar. Yani saçlarınızı ucundan aldırmak uzamasına herhangi bir etki etmez. Saçlarınızın bütününün sağlıklı gözükmesi için 12 haftada bir kestirseniz yeterli.

Stres saçları beyazlatır

Beyazlama daha çok genetik ve yaşlanmayla alakalıdır. Yaşlandıkça, saçların doğal rengini veren melanini daha az üretmeye başlarsınız. Stres ancak yaşlanmanızı hızlandırabilir.

Çok fazla toplamak dökülmelere sebep olur

Saçlarınızı toplarken çok fazla sıkarsanız saç diplerinde gerilmelere ve dökülmelere neden olabilir. Ancak normal bir şekilde toplamanızda hiçbir sakınca yok.

Soğuk suyla yıkamak kütikülleri kapatır

Kuaförler saçların son yıkamasını soğuk suyla yapınca saçtaki kütiküllerin kapanıp saçların daha düz ve parlak gözüktüğünü söylerler. Ancak saç telinde herhangi bir canlı hücre olmadığı için saç telleriniz soğuk ya da sıcak suya herhangi bir reaksiyon göstermez.

Ne kadar tararsanız o kadar sağlıklı olur

Tararken saç diplerinizdeki doğal yağı saçlarınıza dağıttığınız için taramak da sorun yok. Ancak çok fazla taradığınızda kırılmalar ve elektriklenmeler kaçınılmaz olacak. Sadece gerektiği kadar, uçlardan başlayarak yumuşakça tarayın.

Şampuanınız işe yaramıyorsa değiştirin

Her şampuanın saçta farklı etkisi vardır. Şampuanın etkisi saçların mevcut durumuna göre değişiklik gösterebilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.