banner913
banner932
banner1012

Saç Botoksu Nedir, Nasıl Uygulanır?

banner1020

Saç ve botoks kelimelerini bir tamlama içinde duymak ilginç gelmiş olabilir. Ancak yanlış okumadınız. Brezilya fönü, keratin bakımı derken güzellik ve bakım literatürüne bir yenilik daha geldi. O yenilik saçlarınıza da değsin istiyorsanız ve neymiş bu saç botoksu diyorsanız, yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

banner974
Saç Botoksu Nedir, Nasıl Uygulanır?

banner971

Saç Botoksu Nedir, Nasıl Uygulanır?

 

 

 

1.Yaşlanma yalnızca kırışıklıklardan ibaret değildir.

Pek çoğumuz yüzümüzdeki kırışıklıklara, göz altı torbalarımıza, cilt lekelerimize fazlasıyla dertlenip çözüm yolları arasak da saçlarımızdaki ni es geçiyoruz. Evet, ne yazık ki yaşlanma, yalnızca bunlarla sınırlı değil; saçlarımız da yaşlanıyor, hem de bazen o kadar da yaş almamızı beklemeden. Saç telinizi iki ucundan çektiğinizde hemen kopuyorsa ya da eski şekline dönemiyorsa, ucu çatallı, sert ve matsa, saçlarınız bir bakıma ihtiyaç duyuyor demektir.

 

2.Bu bakımların en sağlıklısı da botoks gibi görünüyor.

Brezilya fönü, keratin bakımı gibi uygulamalardan farklı olarak saç botoksu sırasında zararlı kimyasallar kullanılmıyor. Zarar görmüş ve yıpranmış saçları havyar yağı, B5, E vitaminleri ve kolajen kompleksiyle onarmaya dayalı bu uygulama, saçı sakinleştirmeye, nemlendirmeye ve saça hacim vermeye yarıyor.

3.Yüze uygulananlar gibi, saç botoksu da bir nevi doldurma işlemi.

Çünkü temelinde protein ve amino asit gibi saçın ihtiyacı olan maddelerin saç tellerine yüklenmesi mantığı yatıyor. Bu sayede işlem gören saç, eskisine oranla çok daha parlak, yumuşak ve canlı oluyor.

4.Kıvırcık, dalgalı, düz fark etmeksizin her saç tipine uygulanabiliyor.

Ayrıca rengi, boyalı olup olmaması, tellerin ince ya da kalınlığı da botoks için önemsiz detaylar. Çünkü saç botoksu; kıvırcığı düzleştirmeye, düzü dalgalandırmaya, koyuyu açmaya çalışırken elindekinden de olanlara yardım etmek için var.

 

5.Yalnızca görünüm değil, sağlık da devrede.

Saç botoksunun, kepek ve sedef gibi saç derisi hastalıklarına iyi geldiği de söyleniyor. Ayrıca saç dökülmelerinde bir tedavi yöntemi olarak da kullanılabiliyor. Ancak bu işlemin hamile kadınlar için uygun olmadığı kesinlikle unutulmamalıdır.

6.Tüm bunlar oldukça kolay bir işlem sonucunda gerçekleşiyor.

pH arındırıcı bir şampuanla yıkanan saçlara onarıcı botoks serum dipten uca boya yapar gibi yediriliyor. Ardından fön çekilerek kurutuluyor ve düzleştiriliyor. Bu basit işlemden bir gün sonra dahi saç boyası kullanabiliyorsunuz, ancak bizim tavsiyemiz yıpranmaya neden olacak maddeleri bir kenara kaldırıp, yepyeni ve canlı saçlarınızın tadını çıkarmanız yönünde.

7.Bakım işlemini evde kendiniz de uygulayabilirsiniz.

Pek çok kuaförde bu bakım işlemi yapılıyor; ama ben saçlarımı kendim boyamaya alışkınım diyenlerdenseniz, saç botoksunu uygulamak da sizin için oldukça kolay olacaktır. Dikkat etmeniz gereken, saçınızı bu işleme özel bir şampuanla yıkamanız ve onarıcı serumu sürmeden önce saçlarınızı uygun şekilde kurutmanız. Fazla kurumasına izin vermeden ıslaklığını aldıktan sonra botoksu boyama işlemi gibi saçlarınıza iyice yedirmeniz gerekiyor. Son olarak, bu bakımın tadına doyamayanlar için, uygulamanın dört ay sonra tekrarlanabileceğini de belirtelim.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.