banner913
banner932
banner1012

Makyajın Temizlenmesi ve Günlük Cilt Bakım Rutini İle İlgili Bilmeniz Gereken 19 Şey

banner1020

Çoğu zaman yorgunluk ve yoğunluk gibi nedenlerle makyajımızı temizlemeye üşensek de aslında bu cilt sağlığı için çok önemli bir adım. Makyajın yanı sıra şehrin tozlu ve kirli havasıyla gözeneklerimiz tıkanıyor ve derinlemesine bir temizliğe ihtiyaç duyuyor. Cilt temizliği için ise teknolojinin de gelişmesiyle karşımıza birçok farklı özellikte ürün çıkıyor. Tüm bunların arasından cildimizin ihtiyacı olan temizliği ve nemi sağlayacak ürünleri seçmek oldukça önemli. Ayrıca haftalık ve aylık olarak çeşitli maske ve peelinglerle derinlemesine cilt temizliği ve bakımını ihmal etmemek gerekiyor.

banner974
Makyajın Temizlenmesi ve Günlük Cilt Bakım Rutini İle İlgili Bilmeniz Gereken 19 Şey

banner971

1. Makyaj temizliği cilt sağlığı için oldukça önemli, özellikle uyumadan önce makyajın temizlenmesi ve nemlendirilmesi gerekiyor

make-up-clean

2. Makyajınızı temizlemek için birçok farklı yöntem kullanabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın makyajı temizlemeyi alnın ortasından başlayarak aşağı göz çevresine doğru devam etmelisiniz

post-party-clean-up

3. Son olarak çene ve yanak kısmına geldiğinizde ise yukarı doğru hareketlerle makyajınızı temizlemeniz kir, bakteri ve yağlardan daha kolay kurtulmanızı sağlayacak

make-up clean-2

4. Makyaj temizleme mendilleri

makeup-tissue
Makyaj temizleme mendillerini birçok cilt tipine uygun şekilde bulabilirsiniz. İyi ve kaliteli bir makyaj temizleme mendili makyajınızı derinlemesine temizlemeye yardımcı olur ve cildinizi nemlendirmeye hazır bir hale getirir.

5. Misel su

micellar-water
Artık birçok insanın makyaj temizlerken tercih ettiği misel sular moleküllerinde bulunun çift faz sayesinde suyu ve yağı çeker ve temizler. Bu işlem sırasında cildi tahriş etmez, zarar vermez. Bu yüzden son dönemlerde çok tercih edilen bir ürün. İçeriğinde misel su bulunan ürünleri artık her kozmetik markette bulmak mümkün. Cilt tipinize göre uygun olanı tercih edip makyajınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.

6. Köpük temizleyiciler

avene-makyaj-temizleme-kopugu-5
Özellikle yağlı ciltlerin tercih ettiği köpük temizleyiciler ciltte yağlı bir görünüm bırakmıyor. Cildinizin daha mat ve kuru görünmesini sağlıyor.

7. Yağ formundaki cilt temizleme ürünleri

oil-makeup
Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yağ formundaki cilt temizleme ürünleri özellikle göz makyajını oldukça iyi temizlese de yağlı ciltlere iyi gelmiyor. Sivilcelenmelere ve aknelere sebep oluyor. Bu yüzden yağlı ciltlerin çok tercih etmemesi gereken bir ürün. Göz makyajını çıkarmak için de yağ formüllü ürünler kullanabilirsiniz. Bu ürünler sayesinde küçük hareketlerle gözlerinizi ovduğunuzda rimel, eyeliner ve far gibi ürünler kolayca çıkacak ve silinebilecektir. Böyle hep ince bir yapıya sahip olan göz ve çevresi yıpranmaz hem de kirpikleriniz daha az dökülür. Badem yağı benzeri yağlar da göz makyajını çıkarmak için kullanılabiliyor.

8. Makyaj Temizleme sütü

makyaj-sutu
Makyaj temizleme sütü cildi temizleyen, siyah noktalardan ve sivilcelerden arındıran bir üründür. Hem kuru hem de yağlı ciltler için uygundur.

9. Makyaj temizleme eldiveni

makyaj-temizleme-eldiveni
Son dönemlerdeki ilginç bir makyaj temizleme ürünü de makyaj temizleme eldiveni. Bu ürünü kullanmak için tek yapmanız gereken ise eldiveni içme suyuyla ıslatmak ve yüzünüze sürmek. Seveni kadar sevmeyeni de olan bu ürünün genel olarak göz makyajını çıkarmada pek etkili olmadığı söyleniyor. Ayrıca cildi tahriş etme riski de yüksek olduğundan hassas ciltliler için önerilmiyor.

10. Makyaj temizleme jeli

gel-makeup
Neredeyse her markada bulabileceğiniz bu ürünler her cilt tipine göre de üretiliyor. Siz de kendi cildinize göre bir jel ürün kullanabilirsiniz.

11. Sabunlu ürünlerle makyaj temizleme

sabun-yuz-yikama
Bazı insanlar kozmetik mağazalarında satılan temizleme mendilleri veya makyaj temizleme sularını yüzlerine sürdüklerinde ciltlerinin tam olarak temizlenmediğini hissederler ev tekrar suyla yıkama ihtiyacı duyarlar. Bu yüzden bu hissi yaşamamak için cildini sabunla temizleyen kişilerin sayısı oldukça fazla. Her ne kadar temizlenmiş hissi verse de sabunla yıkadıktan sonra cildinizin kurumaması için güçlü bir nemlendirici kullanmalısınız.

12. Kremle makyaj temizleme

krem-makyaj
Eğer yanınızda makyajını temizleyecek bir ürün yoksa krem ya da vazelini yüzünüze sürüp pamukla silebilirsiniz. Bu hem doğal hem de cildi kurutmayan bir yöntem.

13. Kullandığınız ürün her ne olursa olsun içinde alkol, aromatik yağ ve formaldehit maddelerinin olmadığından emin olmalısınız

zararli-makyaj-malzemleri

14. Temizleme işlemi bittikten sonra mutlaka tonik sürerek açılan gözeneklerin sıkılaşmasını sağlamalısınız

tonik

15. Tonikten sonra isteğe bağlı olarak jel ya da köpük temizleyicilerle cildinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz

skin-clean

16. Haftada birkaç kez maske yaparak cildinize dolan kirlerden arınabilirsiniz

skin-mask

17. Tüm bu işlemlerin ardından en önemlisi ise cildi nemlendirmek. Cilt tipinize ve ihtiyaçlarına uygun bir nemlendiriciyle cildinizi mutlaka nemlendirmelisiniz

cilt-nemlendirici

18. Cilt bakım rutininize tedavi edici ürünler ya da besleyici serumlar da ekleyerek cildinizin şikayetçi olduğunuz problemlerini tedavi edebilirsiniz

face-serum-for-oily-skin
Bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka bir doktora ya da uzmana danışmanınızı öneririz.

19. Gece rutininize 25 yaşından sonra yaşlanma karşıtı göz çevresi ve yüz kremleri de ekleyebilirsiniz

yaslanma-karsiti-krem1

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.