banner913
banner932
banner1012

Gür ve Sağlıklı Sakallar İçin: Sakal Bakım Önerileri

banner1020

Sakal çoğu erkek için bir tutku. Nitekim sakalını uzatmak isteyen erkeklerin sakal bakım hakkında bilmesi gerekenler bulunuyor.

banner974
Gür ve Sağlıklı Sakallar İçin: Sakal Bakım Önerileri

banner971
 

Son dönemlerde pandemi ile evde geçirilen vaktin artmasıyla birlikte sakal bırakmak, erkekler arasında daha büyük bir popülarite kazandı. Sakal bırakmak erkekler arasında son 10 yılın en fazla artan tercihlerinden biri olurken, daha düzgün, gür, kolay şekillenebilen bir sakala sahip olmak ise beraberinde uyulması gereken bazı püf noktaları getiriyor. 

1. Sabırlı olun 

 

Sakal bakım önerileri arasında ilk sırada sabırlı olmak var. Sakal tipi ve sakal yapısı fark etmeksizin daha gür ve bakımlı sakalları için en önemli unsur kişinin iradesidir. Dolayısıyla sakallarınızı gürleştirmek için sabırlı olun. Zamana ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

2. Sakal serumu kullanın

 

Sakal serumu, içerdiği aktif bileşenler sayesinde sakal ve bıyık köklerini besler ve güçlendirir. Sakal Baba sakal serumu ile güçlenen ve beslenen sakal ve bıyık kökleri ise daha güçlü uzar.

3. Sakal geliştirici set kullanın

 

Sakal geliştirici setler sakal ve bıyık köklerinin daha güçlü, hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Örneğin Sakal Baba sakal geliştirici sette yer alan sakal roller’ı (beard roller) ciltte binlerce mikroskobik kanal yaratarak vücudun doğal iyileşme sürecini aktive eder, iyileşme evresine giren hücrelere kan pompalar ve kan dolaşımını artırır. Açılan gözenekler sayesinde ise sakal serum emilimini maksimuma çıkarır.

4. Periyodik bakımı ihmal etmeyin

 

Sakallara özenle ve sabırla periyodik bakım yapılması ve düzenli olarak taranması kritik önem taşır. Sakal taramak hem sakalın hava almasını sağlar hem de masaj etkisi yaratarak kan dolaşımını hızlandırır. Sakalları düzenli olarak taramak, çıkan sakalların yönünü ve biçimini şekillendirmekte açısından da faydalıdır. 

5. Düzenli beslenin 

 

Sağlıklı ve gür sakallara sahip olmak için stresten uzak durulmalı ve düzenli beslenilmelidir. Bu alışkanlık hem cilt sağlığınızı korumakta hem de kıl köklerinin yapısının güçlendirmektedir.

6. Ürün seçimine dikkat edin

 

Sakal bakımında yapılan en büyük yanlışlardan biri paraben, sülfat, vazelin, tuz vb. kimyasalları içeren ürünleri kullanmaktır. Kullanılan ürünlerin saç ürünü değil, yalnızca sakal ürünü olduğundan emin olunmalıdır. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.