banner913
banner932
banner1012

Çilek Bacak Nedir? Çilek Bacak Görünümü Nasıl Geçer?

banner1020

Bacaklarınızda küçük siyah noktalara benzeyen koyu lekeler fark ettiyseniz, çilek bacaklarınız olabilir. Çilek bacak görünümü can sıkıcı olabilir fakat kurtulmanın pek çok yöntemi bulunuyor.

banner974
Çilek Bacak Nedir? Çilek Bacak Görünümü Nasıl Geçer?

banner971
Çilek bacak sorunu birçok insanın başına gelen cilt sorunları arasında yer alır. Bacaklarda çıkan küçük siyah noktalara benzeyen koyu ve derin lekelerin oluşmasına çilek bacak deniyor. Çilek bacak ismini, çileğin dış kısmında bulunan noktalara benzetildiği için kullanılır. Çilek bacak sorununun oluşmasının çeşitli faktörleri bulunur.
Çilek Bacak Neden Oluşur?
  • Çilek bacak oluşumunun çeşitli faktörleri bulunur. Bu faktörlerin en başında tıraş gelir. Uzun süreler boyunca kullanılan jiletler ile tıraş olmak çilek bacak sorununu tetikler. Uzun süre kullanılan jiletlerin bıçakları körelmeye ve cildi tahriş etmeye başlar. Bu tarz jiletleri kullanmak kıl kökleri içinde çok zararlı. Çilek bacak probleminden kurtulmak için doğru ve kaliteli jilet kullanımı oldukça önemli.
  • Çilek bacak sorununun oluşmasının bir diğer önemli nedeni gözeneklerin tıkanması. Bacaklarda gözenekler bulunur ve bu gözenekler çeşitli sebepler yüzünden tıkanabilir. Yağlanma, bakteriler ve ölü deriler bu gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Tıkanan gözenekler zaman içerisinde çilek bacak sorununun oluşmasına neden olur.
  • Kıl köklerinin iltihaplanması da çilek bacak sorununu tetikleyen etkenler arasında. Herhangi bir yaralanma, enfeksiyon veya tahriş durumunda kıl kökleri iltihaplanır.
  • Ağda sonrasında, aşırı sıcak su kullanımı ve kimyasallar sonucu da ortaya çıkar. 
  • Kuru ciltlerin daha sık çilek bacak sorunu yaşanır. Kuru cildin tahriş olma ihtimali daha yüksektir. 
  • Çilek Bacak Görünümü Nasıl Geçer?
1.Eğer tıraşlarınızda jilet tercih ediyorsanız nemlendirici losyon ve ya da tıraş kremi kullanmak faydalı olur. Jileti doğru yönde kullanmak da oldukça önemli.
2.  Ürünü kullanmadan önce bacaklarınızı nemlendirmek ve çok sıcak şartlarda işlem yapmamaya özen göstermek faydalı olur.
3.  Düzenli peeling yapmak çilek bacak görünümünün azalmasını sağlar. Batık tüylerin oluşmasını da engeller. 
4. Çilek bacak sorunundan kurtulmanın en önemli yollarından bir tanesi bacakları nemlendirmek. Yalnızca tıraşlardan sonra bacakları nemlendirmek yerine gün içerisinde cilt için nemlendirici krem kullanmak oldukça işe yarar bir yöntem.
5. Haftada bir kez peeling yapmak çilek bacak  problemi için oldukça faydalı. Haftada bir kez peeling yapımı cildinizdeki ölü derileri uzaklaştırır.
6.Çilek bacak görünümünü kuru fırçalama yöntemiyle de ortadan kaldırabilirsiniz.
7. Vücudun nem dengesi de çilek bacak sorunu için önemli etkenler arasında bulunuyor. Vücudun nem dengesini düzenli bir şekilde sokamamak vücudun kurumasın ve cilt sorunlarının yaşanmasına neden olur. Çilek bacak problemi, vücudunda nem sorunu yaşayan insanlarda oldukça fazla görülür. Bu yüzden vücut nem dengesini ayarlamak cilt sorunlarından kurtulmak için oldukça önemli. Düzenli bir nem dengesi için sağlıklı beslenmek, yeteri kadar su tüketmek ve düzenli bir uyku işe yarayacaktır.
İşte Evde Losyon Yapımı Tarifi: Doğallıktan yanaysanız en büyük organınız olan cildinize endişe duymadan evde uygulayabileceğiniz vücut losyonu tarifi burada.
NEMLENDİRİCİ VÜCUT LOSYONU
BALLI VÜCUT LOSYONU
  • Malzemeler: 1 yemek kaşığı bal
  • 1 kahve fincanı maden suyu
  • 2 yemek kaşığı süt


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.