banner913
banner932
banner1012

Akne Hakkında Doğru Çözüm Olduğunu Sandığımız 7 Şehir Efsanesi

banner1020

Beklemediğimiz zamanlarda akne sorunuyla karşılaşabiliyoruz. Böyle anlarda sivilcelerden çabucak kurtulmak için kulaktan dolma birçok yöntemi deneme ihtiyacı duyuyoruz. Ancak bu doğru bilinen yanlışlar sivilce problemlerini daha kötü yapmaktan başka bir işe yaramıyor. İşte akneyle ilgili en sık duyulan 7 yanlış bilgi…

banner974
Akne Hakkında Doğru Çözüm Olduğunu Sandığımız 7 Şehir Efsanesi

banner971

 1. “Diş macunu akneden kurtulmaya yardımcı olur”

Dental Health Toothpaste

Diş macununda karbonat, bitkilerden elde edilen uçucu yağlar, mentol gibi maddeler bulunur. Bu maddeler akneyi kurutur ancak aynı zamanda ciltte tahriş ve döküntülere sebep oluyor.

2. “Yüzünüzü daha sık yıkarsanız, akne gidecektir”

wash-face-too-much-1

Akne ve siyah noktalar, cildimizdeki gözeneklerin tıkanması sonucu oluşur. Bu yüzden yüzünüzü ne kadar yıkarsanız yıkayın akne gitmeyecektir. Yüzünüzü fırça ya da sünger yardımıyla temizlemek ise cildi temizlemez ve daha çok tahriş edebilir. Sülfat içeren sabun ve temizleyeciler de cildin aşırı kurumasına sebep olmakta.

3. “Stres akneye sebep olur”

Stressed-woman-463024

Yüzünüzde çıkan yeni sivilceler stres sonucu oluşmaz. Ancak zaten akneniz varsa stres durumu çok daha kötü hale getirir. Aknenin iyileşme süreci yavaşlar.

4. “Bronzlaşmak akneyi önler”

iStock_000012729670Large

UV ışınları aknenin daha çok yayılmasına sebep olabilir. O yüzden akne probleminiz varsa bronzlaşmaktan kaçınmalısınız. Güneş kremleri kullanarak cildinizi koruyabilirsiniz.

5. “Kozmetik ürünleri akneye sebep olur”

GettyImages-75167041web-56facd563df78c7841978ec9

Tüm kozmetik ürünleri cildimiz için zararlı değil. Ürünlerinizi seçerken ‘noncomedogenic’ olarak bilinen gözeneğe sebep olmayan yapıda olmalarına dikkat etmeniz önem taşıyor. Özellikle alkol ve yağ içeren ürünlerden uzak durmakta da yarar var. Alkoll cildi kurutur ve tahrişe sebep olur. Sonuç olarak akneler yayılır. Yağlar ise ciltteki gözenekleri tıkar.

6. “Sigara içmek akneye sebep olur”

360_no_smoking_0919

Pek çok kişi sigara içmenin akneye sebep olduğunu düşünür. Sigara sağlığa zararlı etkileriyle gerçekten kötü bir alışkanlıktır ancak akne yayılmasına sebep olmaz. Sigara içmek cildin kendini yenileme sürecini negatif etkiler. Ancak her hâlükârda sigara içmek oksijen akışını negatif etkilediği için cildinizi kötü gösterir.

7. “Yediklerimizin akneyle hiçbir ilgisi bulunmuyor”

junk-food-720x480

Eski araştırmalar beslenme düzeni ve akne oluşumu arasında bir bağlantı olmadığını gösterse de güncel araştırmalar bunun tam tersini söylüyor. Örneğin şeker insülin üretimini tetiklediği için fazlası akneye sebep olur. Beyaz ekmek, çikolata ve bira gibi glisemik endeksi yüksek besinlerden de kaçınmak gerekiyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.