banner913
banner932
banner1012

Acı Biberi Kullanabileceğiniz İlginç Alanlar

banner1020

Kırmızı acı biber, günümüzde yemeklerin vazgeçilmez baharatlarından biridir. Ancak acı biberi sadece yemeklerinizde kullanıyorsanız bu yazımızı okuyun. Çünkü acı biberi kullanabileceğiniz çok farklı alanlar da var.

banner974
Acı Biberi Kullanabileceğiniz İlginç Alanlar

banner971

Binlerce yıl önce Orta ve Güney Amerika’daki çiftçiler tarafından ekildi, bugün dünyanın her yerinde büyüyor. Bu biberlerin bu kadar sağlıklı olmasının sebeplerinden biri de, kapsaisin olarak bilinen biyoaktif bir bitki bileşiği içeriyor olmasıdır.

Kapsaisin, kalori alımını azaltmak ve yağ dokusunu küçültmeye yardımcı olabileceği için kilo vermeyi destekler. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor.

İşte acı biberin diğer faydaları ve kullanım yöntemleri

1. Ağrı giderici macun yapın
Acı biberin içinde bulunan kapsaisin güçlü bir ağrı kesicidir. Özellikle eklem ağrısı ve sırt ağrısını gidermek için krem oluşturabilirsiniz. Kapsaisin beynine ağrı sinyalleri göndermekle yükümlü olan P maddesi nörotransmitterini tüketerek çalışıyor. P maddesi engellendiğinde, beyin bir şeylerin zarar verici olduğunu anlamıyor, bu yüzden acıyı hissetmiyorsunuz.

Ağrı kesici krem yapmak için bir çorba kaşığı biberdir. Biberi 5 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Ağrıyı hissettiğiniz bölgelere kremle masaj yapın. Burnunuza veya gözlerine kesinlikle sürmeyin. İşlemin ardından ellerinizi iyice yıkayın.

2. Dudaklarınızı dolgunlaştırın
Bazı insanlar dudaklarını dolgun göstermek için büyük paralar öderler. Acı biber ile dudaklarınızı dolgun göstermeniz mümkün. Biber dudaklarınızda hafif şişmeye neden olacaktır. Şili biberinin beşte birini havanda döverek toz haline getirin. İçine bir çay kaşığı miktarında hindistan cevizi yağı ekleyin. Pamuklu çubukla bu karışımı dudaklarınıza sürün.

3. Vücudunuzu Soğutun
Acı biber yemek muhtemelen sıcak bir yaz gününde serinlemek için iyi bir yol gibi gelmiyor olabilir. Aslında tam tersi. Acı biber, vücut ısısını yükseltmeden terlemenize neden olur. Sıcak günlerde bu terleme vücudun soğumasına yardımcı olur.

4. Detoks içeceği yapın
Acı biber suyunun sağlık yararları vardır. Karaciğerinizi, kolonunuzu ve böbreklerinizi detokslayabilirsiniz. bu içeceği çok fazla tüketmenizi önermiyoruz. Hazırlamak için, 1 büyük organik limonun suyunu ve 2 küçük limonun suyunu, bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı biberi bir bardak suyun içinde karıştırın ve için.

5. Daha parlak ciltler için yüzünüze biber maskesi yapın
Biberi yüzünüze sürerseniz kan akışını arttırarak yüzünüzün daha sağlıklı ve parlak görünmesine neden olur. Bu yüz maskesini oluşturmak için 1-1 / 2 bardak tam yağlı süt veya hindistancevizi sütü, bir çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu, bir tutam biber, çeyrek çay kaşığı toz tarçın ve yarım tatlı kaşığı çiğ bala ihtiyacınız var. Sütünü tencerenin içine koyun ve kaynama noktasına gelmeden içine limon suyunu ilave edin. Sütün meydana gelen kaymadığını alın. Sonra soğuması için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra biber, tarçın ve balı karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın, gözlerden kaçınmaya özen gösterin.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.