banner913
banner932
banner1012

Şef Çetin Bayazid’in elinden Karışık Pizza

banner1020

Bu haftaki GURME bölümümüzde Lefkoşa’da faaliyet gösteren Mardo’ya konuk olduk. Mardo’nun şefi Çetin Beyazid, Halkın Sesi Gurme için Karışık Pizza pişirdi.

banner974
Şef Çetin Bayazid’in elinden Karışık Pizza

banner971

Evde de kolayca yapacağınız bu pizza için işte tarifi:

Karışık pizza

4 kişilik

Malzemeler:

Hamuru için,

400 gr yaklaşık 6 su bardağı un

25 gr yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 fincan zeytinyağı

Ilık su veya süt (aldığı kadar, kulak memesi kıvamına gelene kadar)

Domates sos için;

İki adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeler mikserde karıştırılacak

Üzeri için,

400 gr mozarella peyniri, sucuk, mantar, renkli biber, sosis, jambon, siyah zeytin, mısır.

Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur. Daha sonra hamur avuç içi büyüklüğünde yumaklar haline getirilir. Yumaklar üzerilerine nemli bir bez örtülerek 20-25 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen yumaklar merdane yardımıyla açılır. Açılan yumakların üzerine hazırladığımız dometes sosu bir kepçeyle içten dışa doğru yayılacak şekilde hamurun üzerine sürülür. Rendelenmiş mozarella peyniri konduktan sonra diğer malzemelerde açmış olduğumuz hamurun üzerine yerleştirilir. En son yine biraz daha mozarella peyniri koyduktan sonra hamurumuz pişmeye hazır.

280 derecede daha önceden ısıtılmış fırında 3-5 dakika pişirilir. Pizza tepsisi teflon olmalıdır ve yağlamaya gerek yoktur. Eğer teflon tepsiniz yoksa tepsiye biraz yağ sürmelisiniz.

Pizzamız servise hazır. Afiyet olsun.

ÇIRAKLKTAN ŞEFLİĞE

Mardo’nun şefi Çetin Bayazid’i tanıyalım. 11 yaşlarında mesleğe çekirdekten başlayan Çetin Beyazid, 10 yıl İstanbul’da ünlü şeflerle çalıştı. Kıbrıs’a gelmeden önce uzun yıllar ünlü İtalyan şef Mario’nun yardımcılığını yaptı. Çetin Beyazid, Kıbrıs’taki kariyerine Rocks Group bünyesinde “Executiva Sous Chef” olarak başladı. Daha sonra Ambiance ve Zone gibi restoranlarda çalışan Beyazid, kariyerine Arkın Group bünyesinde yer alan The House Restaurant & Bar’da Executive Chef olarak devam etti. 17 senedir Kıbrıs’ta çalışan Çetin Beyazid şu an Mardo Mutfaklar Koordinatörü. 30 yıldır bu mesleği yapan Çetin Beyazid 10 kişilik bir ekiple Mardo’nun konuklarına leziz tatlar sunuyor. Türklerin yeni tatlara çok açık olmadığını belirten Çetin Beyazid en güzel yemeklerin kadınların elinden çıktığını da sözlerine ekliyor.

 1988'den beri Kıbrıs'ın farklı bölgelerinden toplanmış taze meyvelerden üretilen dondurmalarıyla ünlenen "Mardo", seyyar dondurma arabalarıyla bu serüvene başlayıp, ada genelinde 18 şubeye ulaşmıştı. Mardo Çetin Beyazid ile 6 ay önce Köşklüçiflik’te açtığı şubesiyle beraber çalışmaya başladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.