banner913
banner932
banner1012

Mantar Soslu Bonfile

banner1020

Her pazartesi Şef Aslı Akı'dan lezzetli tarifler Gurme bölümümüzde sizlerle. Şef Aslı Akı bu hafta bize Mantar Soslu Bonfile yaptı.

banner974
Mantar Soslu Bonfile

banner971

Malzemeler

2 dilim bonfile

150 gr mantar

2 arpacık soğan

1 diş sarımsak

100 gram krema

150 gram süt

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı hardal

2 yemek kaşığı soya sos

Çok az muskat rendesi

1 çay kaşığı kekik

2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağ

Tuz (himelaya tuzu)

Karabiber

Yapılışı:

Bonfileyi ince uzun şeritler halinde kesin. Zeytinyağı tuz(himalaya tuzu), karabiber ile marine edin. 20 dakika bekletin.arpaçık soğanları, sarımsağı küçük doğruyoruz. Mantarların sapını çıkarıp, soyup doğruyoruz. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ısıtıyoruz. Soğan ve sarımsağı koyup soteliyoruz. Mantarı ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Yaklaşık 10 dakika. Mantar ve soğan yumuşayınca kremayı ekliyoruz. Soğuk sütle bir tatlı kaşığı unu karıştırım mantarlara ilave ediyoruz. Sos kaynamaya başlayınca kalınlaşacaktır. Bu aşamadan sonra soya sosunu ve muskat rendesinide ilave ediyoruz. Soya sosu tuzlu olduğu için koyacağınız tuz oranına dikkat etmeliyiz. Sosumuzu ateşten alıyoruz. Sosumuzu ateşten aldıktan sonra 1 kaşık tereyağını ve maydonuzu ekleyip karıştırıyoruz.

Ayrı bir tavada lezzetlendirdiğimiz etleri 2 kaşık zeytinyağı ile renk alana kadar pişirip tekrar sosun içine ekleyip ikisini beraber 10 dakika pişiriyoruz. Sos kalınlaşırsa tekrar krema ekliyoruz. Sos akışkan olmalıdır. Yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.