banner913
banner932
banner1012

Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

banner1020

Evde pişirilen yemeklerin yerini hiçbir şey tutmuyor. Üstelik evde yemek yapma alışkanlığı da günden güne yaygınlaşıyor.

banner974
Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

banner971

  

 

 Ancak özellikle çalışanların yemek yapmaya ayıracak çok fazla vakti yok. Peki size yemek pişirme sürenizi lezzetten ödün vermeden kısaltabileceğinizi söylesek? Nasıl mı? İşte yemek kitabı yazarı Mark Bittman'dan derlediğimiz bazı kritik ipuçları... 

undefined

Önceden fırını ısıtmak, suyu kaynatmak, tencereleri tavaları ocağa koyup ısınmalarını sağlamak pişirme sürenizi kısaltmakta çok etkilidir. Zira bu tür şeyler zaman alır ve tam pişirme aşamasına geldiğinizde soğuk suyla ya da ısınmamış bir fırınla karşı karşıya kaldığınızda beklemeniz gerekeceği için işiniz uzar. 

undefined

Tencere yemeklerine çok fazla su koymayın. Malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemek ve kapak kapalı halde pişirmek yeterlidir. Gerekirse daha sonra azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz 

undefined

Köfte yaparken elinizle şekil vermekle uğraşmak yerine ufak kıyma topaklarını iki kaşık yardımıyla tavaya aktarın.

 

undefined

Yeşillikleri ve yumuşak sebzeleri önceden doğrayıp bir tabağa alarak fazladan tabak kirletip zaman kaybetmek yerine doğrudan bir mutfak makası yardımıyla tencereye doğrayabilirsiniz. 

undefined

Sandviç yaparken ekmekleri önce birkaç parçaya bölüp sonra aralarına diğer malzemeleri eklemektense ekmeği boydan boya yarıp içini doldurmak ve daha sonra parçalara ayırmak işinizi kolaylaştırır. 

undefined

Rendeden faydalanın. Örneğin sonradan blender'dan geçireceğiniz bir sebze çorbası yapacağınız zaman sebzeleri pişirmeden önce doğramak yerine rendeleyin. Böylece pişirme süresini 15-20 dakika kısaltmış olursunuz. 

undefined

Pancar, kereviz, lahana gibi sebzeleri çiğ yiyin. Böylece hem daha besleyici olurlar, hem de pişirmekle zaman kaybetmezsiniz. Doğramak yerine rendelemek ve asitli bir sosta bekletmek de sebzelerin diriliğini alır, yemenizi kolaylaştırır.

 

undefined

Tüm malzemeleri bir süzgece koyup akan suyun altında topluca yıkayın. Pişirme esnasında geçen sürede ileriki aşamada ihtiyacınız olacak sebzeleri yıkayabilirsiniz. Havuç, patates gibi sebzeleri önce soyup sonra yıkamak zaman kazandırır. 

undefined

Büyük parçalar halindeki et ve sebzelerin pişmesi uzun sürer. Bu nedenle dilimleri inceltip ya da küçültüp öyle pişirebilirsiniz. 

undefined

Elma, armut gibi meyveleri önce dilimleyip sonra çekirdeklerini çıkarmak yerine göbeğini bıçakla oyup çekirdekleri çıkardıktan sonra parçalara bölmeniz daha pratik olacaktır. 

undefined

Dondurulmuş sebzelerden faydalanın. Çok fazla işlenmeyen ve taze taze dondurulan bu sebzeler, hele ki ıspanak, bezelye gibi çok uğraştıran çeşitler, aceleniz olan zamanlarda kurtarıcınız olacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.