banner913
banner932
banner1012

Kolakas

banner1020

Her cuma Gurme bölümümüzde Kıbrıs Mutfağından lezzetli tarifler sizlerle birlikte olacak.

banner974
Kolakas

banner971

Bu hafta Kıbrıs Mutfağından Kolakas tarifini sizlerle paylaşacağız. 

Malzemeler:

2 adet kolakas 
75 gr kuzu eti (kol kısmı) veya tavuk eti 
1 baş soğan 
Kereviz 
Yarım bardak ayçiçeği yağı 
1 kaşık salça 
Yarım limon suyu 
Tuz 
Karabiber 
6-7 bardak su 

Yapılışı:

Kolokasın hazırlanması için, ilk olarak bir tencereye yağ konulur. Ardından soğan eklenerek pembeleşinceye kadar yağda kavrulur. Sonra bir kaşık salça katılır ve salça renk verir vermez, bir tabak kadar su konulur. Sudan geçirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış etler de tencereye ilave edilerek kızartılır. Eğer yemeğe kereviz eklenecekse, etler kızartıldıktan sonra tencereden alınır; yemeklik doğranmış kereviz sapları ilave edilerek soldurulur ve salça eklenir. Salça ve kereviz sapları harmanlandıktan sonra etler tencereye tekrardan konulur. Akabinde kolakas yumrusunun kabuğu soyulur ve temiz bir bezle silinir (kolokas soyulduktan sonra yıkanmamalıdır, çünkü yıkanması pisirmeyi olumsuz etkiler ve yemekte istenilen kıvam sağlanamaz). Soyulup temizlendikten sonra, üstten başlayarak lokma büyüklüğünde parçalara ayrılır. Doğranan parçalar tencereye eklenerek pişmeye bırakılır (ancak kırılarak yapılan kolokas daha güzel olur). 
Kolakas sümüklesmesin diye limon suyu sıkılır. İsteğe göre kimyon da konulabilir. En son bir miktar tuz serpilir ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp on beş-yirmi dakika bekleme ile birlikte, yemek servis edilmeye hazır hale gelir. 

Afiyet olsun

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.