banner913
banner932
banner1012

Hamsili Pilav

banner1020

Her pazartesi Şef Aslı Akı'dan lezzetli tarifler Gurme bölümümüzde sizlerle. Şef Aslı Akı bu hafta bize Hamsili Pilav yaptı.

banner974
Hamsili Pilav

banner971

4 kişilik

Malzemeler

1 kilo hamsi

1,5 bardak pirinç

1 adet soğan

10 gr toz tarçın

10 gr yeni bahar

30 gr kuş üzümü

30 gr çam fıstığı

60 ml ayçiçek yağı

60 gr tereyağı

5 gr tuz

5 gr toz şeker

5 gr karabiber

½ bağ dere otu

Yapılışı:

Hamsinin kılçıkları iyice temizlenir, yaprak şeklinde açılır. Pirinç yıkanır, suda bekletilir. İnce doğranan soğan kavrulur. Çam fıstığı eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Suyu süzülen pirinç ilave edilir. Kuş üzümü, tarçın, yeni bahar, toz şeker eklenir ve kaynar su ilave edilir. Suyunu çektikten sonra altını kapatıp, demlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra imce doğranmış dere otunu ilave ediyoruz.

Güveç kabını margarin ile yağlıyoruz. Hamsi dikkatlice yağlanan kaba dizilip içerisini hazırlamış olduğumuz pilav ile dolduruyoruz. Hamsiler ile üzerini kapatıyoruz. Üzeirne terayağı koyuyoruz (bir çağ kaşığı). 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.