banner913
banner932
banner1012

Gıdalarla ilgili bilgiler

banner1020

Şef Aslı Akı bu hafta bize zencefil ile ilgili bilgi verdi. Zencefil, zencefilgillerden sıcak bölgede yetişen güzel kokulu bir bitkidir.

banner974
Gıdalarla ilgili bilgiler

banner971

Genellikle Güney Asya , Orta Amerika ve Brezilya’da yetişmektedir. Bitkinin kokulu kök saplarının kurutularak toz haline getirilmesiyle baharat elde edilir. Kök saplardan tıpta kullanılan bir tür yağ da çıkarılmaktadır. Ayrıca taze kök saplar pişirilerek yenebilir. Daha çok şerbet, likör ve meşrubat yapımında kullanılmaktadır. Uzakdoğu ülkelerinde çay, kahve ve ıhlamur gibi içeceklere de  zencefil katılır. Zencefil “beyaz ve esmer” olarak iki türlüdür. Köksaplar  kurutulurken kabuklarından ayrılmazsa elde edilen zencefil esmer, kabuğu ayıklanan kök saplardan elde edilen zencefil ise beyaz olur.     

banner979

Etiketler; #zencefil
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.